Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλίας Γκιώνης: Έστειλε υλικό στην Κύπρο για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 21:24 Ηλίας Γκιώνης: Έστειλε υλικό στην Κύπρο για το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας

Ο Ηλίας Γκιώνης, με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει πως έχει στη διάθεσή του υλικό το οποίο εμπλέκει την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας. Οι καταγγελίες του ακτιβιστή προκάλεσαν κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο.

Οι κυπριακές αρχές, ζήτησαν από τον Ηλία Γκιώνη να τους παραδώσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεση του και εκείνος έστειλε μέσω mail φάκελο με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης.

Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων και επεσήμανε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες

να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του ο Ηλίας Γκιώνης.

Στην Αστυνομία της Κύπρου το e-mail του Ηλία Γκιώνη

Έχει παραληφθεί από την Κυπριακή Αστυνομία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολή του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, σχετικά με τα στοιχεία που κατέχει για την εμπλοκή της Κύπρου σε κύκλωμα μαστροπείας που λειτουργεί στην Ελλάδα όπως αναφέρει το philenews.com.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, όλες οι πληροφορίες, που έχει αποστείλει ο κ. Γκιώνης, θα αξιολογηθούν για περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υλικό που έχει αποστείλει αποτελείται από 47 σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν και φωτογραφικό υλικό από διάφορες αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega μίλησε την Κυριακή ο βουλευτής ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης σχετικά με την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εμπλέκουν και την Κύπρο σε κύκλωμα με βιασμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

«Οι πληροφορίες περί εμπλοκής Κυπρίων και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, ξεκίνησαν από τον Ελλαδικό χώρο. Έγιναν δημόσια από τον άνθρωπο ο οποίος διαδραμάτισε, αν θέλετε, και έναν σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώντας εμείς, ότι αυτές οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, σχετίζονται με κορυφαία εγκλήματα τα οποία καθυποτάσσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και τις αξίες και τα ιδανικά μας ως ανθρώπους, ζήτησα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες, ούτως ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει» ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοφίδης.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Γιατί αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Αν δεν ισχύουν τουλάχιστον να γνωρίζουμε ότι αυτές οι καταγγελίες δεν ευσταθούν. Αυτήν είναι η ουσία. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα και από την Κυπριακή Αστυνομία με τους οποίους βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Η ενημέρωση μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο».

Αναφορά όμως έκανε και στον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη. «Το δεύτερο μέτωπο από το οποίο περιμένουμε εξελίξεις είναι από τον ακτιβιστή τον οποίο έχει δώσει τις πληροφορίες, τον κ. Γκιώνη ο οποίος σε επικοινωνία με την Κυπριακή Αστυνομία έχει πει ότι θα αποστείλει μια επιστολή με όλη την πληροφόρηση που έχει υποπέσει στην αντίληψη του» είπε ο κ. Χριστοφίδης.

πηγή: newsbeast.gr