Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερασίνειο Nοσοκομείο: Η μεγαλύτερη επένδυση στο χώρο της υγείας την περασμένη δεκαετία - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 11:48 Ερασίνειο Nοσοκομείο: Η μεγαλύτερη επένδυση στο χώρο της υγείας την περασμένη δεκαετία - ΒΙΝΤΕΟ

Στο σφυρί για μία ακόμη φορά το Ερασίνειο νοσοκομείο . Επρόκειτο, πριν από μία δεκαετία, για την μεγαλύτερη επένδυση στο χώρο της υγείας.

Ο λόγος για το Ερασίνειο νοσοκομείο, που θα αναπτυσσόταν στην περιοχή της Βάρης, αποτελώντας το πρώτο ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο στη χώρα μέσω μιας επένδυσης 90 εκατ. ευρώ.

Εν τέλει, το νοσοκομείο, που θα διέθετε συνολικό εμβαδόν 55.000 τ.μ. και δυναμικότητα 210 κλινών, δεν λειτούργησε ποτέ, ως αναμενόταν το 2010, επειδή λόγω χρηματοδοτικών προβλημάτων παρέμεινε ημιτελές. Κι αυτό παρότι βασικοί μέτοχοι του Ερασινείου ήταν ισχυρά σχήματα και επιχειρηματίες, όπως ο όμιλος Ρέστη, η οικογένεια Λοϊσίου, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η Αttica Ventures.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, η Eurobank, ως επισπεύδουσα, έχει επιδιώξει να εκπλειστηριάσει το ακίνητο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, επειδή η διαδικασία είτε κηρύσσεται άγονη είτε αναστέλλεται. Αυτή τη φορά, η εκποίηση του κτηρίου, που βρίσκεται σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο 50,8 στρεμμάτων στο Κορωπί, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

Στο σφυρί δεν βγαίνει μόνο το ακίνητο αλλά και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός (π.χ. μετασχηματιστές, ανελκυστήρες, λέβητες κτλ) που έχει τοποθετηθεί σε αυτό. Το ακίνητο μαζί με τον εξοπλισμό οδηγείται σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης ύψους 25,7 εκατ. ευρώ, συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό προσημειώσεων υπέρ των τραπεζών και απαιτείται η καταβολή εγγύησης 7,7 εκατ. ευρώ.

Αν και σε αρκετές περιπτώσεις το Ερασίνειο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των όμορων Δήμων (σημ: Κρωπίας) για την μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, οι όποιες απόπειρες δεν τελεσφόρησαν. Σύμφωνα με το σκεπτικό που προκρίνει την ιδέα της μετατροπής του Ερασίνειου σε Γενικό Νοσοκομείο, η Ανατολική Αττική παρότι είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει αντίστοιχη, μεγάλου βεληνεκούς μονάδα περίθαλψης.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον, θα πρέπει το όποιο εγχείρημα αξιοποίησης του κτιρίου δεν θα είναι δυνατόν να παρακάμψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Εκτός κι αν εμφανιζόταν από μηχανής θεός που θα διαπραγματευόταν με την επισπεύδουσα τράπεζα όσον αφορά την αποπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου-καταγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2015-αρχικού ύψους 33,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την ανακατασκευή του ακινήτου ώστε αυτό να φιλοξενήσει τις προβλεπόμενες χρήσεις.

Δείτε βίντεο από το Up Stories: