Καιρός: «Χαλάει» την Τετάρτη 16/02 με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 16:30 Καιρός: «Χαλάει» την Τετάρτη 16/02 με τοπικές βροχές και καταιγίδες (φωτο intime)

Την Τετάρτη, 16.02.2022, ο καιρός… αλλάζει πρόσωπο με τοπικές βροχές αρχικά σε περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά, ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και από το βράδυ καταιγίδες.

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και νότια τμήματα της Πελοποννήσου και κατά τόπους θα είναι ισχυρές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 3 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18-19 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα προς Πέμπτη ο καιρός ενδέχεται να παρουσιάσει επιδείνωση και να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση