Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξε ο καταπέλτης στο πλοίο - Τρεις οι αγνοούμενοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 11:59 Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μόλις άνοιξε ο καταπέλτης στο πλοίο - Τρεις οι αγνοούμενοι

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο πλοίο συνεχίζονται, με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη νέα φωτιά που προκλήθηκε…

Το πλοίο «Euroferry Olympia», που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου κοντά στην Κέρκυρα, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στην Αιτωλοακαρνανία, με τα συνεργεία διάσωσης να καταφέρνουν τελικά να ξεμπλοκάρουν την μπουκαπόρτα.

Το άνοιγμα του καταπέλτη όμως οδήγησε σε αναζωπύρωση της φωτιάς, λόγω της εισόδου οξυγόνου στο χώρο. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις διάσωσης περίμεναν το άνοιγμα του καταπέλτη ώστε να γίνει απομάκρυνηση των καμένων οχημάτων και να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανεύρεσης των 3 αγνοούμενων.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ο καταπέλτης άνοιξε, αλλά το οξυγόνο που μπήκε στο κουφάρι του Euroferry Olympia, οδήγησε σε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Τα πυροσβεστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να αντιμετωπίσουν αυτή την φωτιά, ώστε να γίνει κατόπιν αερισμός του πλοίου και να συνεχιστεί η έρευνα.

Με βάση την λίστα των επιβατών αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ωστόσο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και μετανάστες που μπορεί να είχαν κρυφτεί στα αμπάρια του πλοίου προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής από το μοιραίο πλοίο έχουν διασωθεί 281 άτομα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για τις 8 σορούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, είναι απανθράκωση ή εγκαύματα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση