Euroferry Olympia: Βγαίνουν ακόμα καπνοί από το πλοίο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 10:31 Euroferry Olympia: Βγαίνουν ακόμα καπνοί από το πλοίο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους

Μόνο διάσπαρτοι καπνοί βγαίνουν πλέον από το επιβατηγό πλοίο Euroferry Olympia, που βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού, μετά από τη προχθεσινή αναζωπύρωση της φωτιάς, που υπήρξε στο εσωτερικό του με την κάθοδο του καταπέλτη.

Οι ρίψεις νερού από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξωτερικά του πλοίου συνεχίζονται στο πλοίο, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη, ενώ τα συνεργεία προχώρησαν σε απάντληση 140 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Έλιωσαν σωλήνες που απορροφούσαν το νερό

Οι θερμοκρασίες εσωτερικά του πλοίου είναι τόσο υψηλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις κομμάτια από τις σωλήνες που απορροφούσαν το νερό έλιωσαν.

Πάντως εστίες φωτιάς δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς η πτώση της υδατοστεγούς πόρτας από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικοινωνεί με ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στο εσωτερικό του πλοίου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για το σήκωμα της υδατοστεγούς πόρτας και αφού οι δυνάμεις πυρόσβεσης κρίνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει θα επιχειρήσουν εν νέου στο εσωτερικό του πλοίου για την ανέρευση των τριών αγνοουμένων, ενώ θα ξεκινήσει και η απομάκρυνση των οχημάτων.

3 ακόμα οι αγνοούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο πλοίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ακόμα 3 αγνοούνται, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση