Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιεύει τέσσερις πραγματικές ιστορίες bullying (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 14:18 Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιεύει τέσσερις πραγματικές ιστορίες bullying (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πήγαινα και καθόμουν στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μόνος μου για να νομίζουν οι γονείς μου ότι βγαίνω με φίλους» - Τέσσερα παιδιά που πονάνε, ντρέπονται και φοβούνται να πάνε σχολείο επειδή δέχονται bullying.

«Είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνεις σχολείο και να σκέφτεσαι αν και με ποιον θα μιλήσεις . Να χτυπάει το κουδούνι και να τους βλέπεις όλους μαζί να πετάγονται έξω και να γελάνε. Πήγαινα και καθόμουν στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μόνος μου για να νομίζουν οι γονείς μου ότι βγαίνω με φίλους. Έπαιρνα δώρα στον εαυτό μου στη γιορτή μου για να νομίζουν οι γονείς μου ότι κάποιος άλλος μου τα έκανε και να χαρούνε». Πρόκειται για λόγια παιδιών, συγκλονίστικες ιστορίες που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 στην οποία καθημερινά καταγράφει κατά μέσο όρο 2 περιστατικά σχολικής βίας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάζει τέσσερις πραγματικές ιστορίες παιδιών που καθημερινά δέχονται βία στο σχολείο τους. Τέσσερα παιδιά που πονάνε, ντρέπονται και φοβούνται να πάνε σχολείο επειδή δέχονται bullying.

Το βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την εκστρατεία «Μίλα Τώρα» που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στη ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.

Η διαδικτυακή εναρκτήρια εκδήλωση για την εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι του Οργανισμού στο YouTube την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 11:30. https://www.youtube.com/user/smileofthechild

Η ιδέα για το video ανήκει στους μαθητές-εθελοντές του YouSmile, του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι YouSmilers συμμετέχουν σε αυτό το βίντεο δίνοντας «φωνή» στους συνομήλικούς τους που έχουν βρεθεί σε αυτή τη φρικτή κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.milatora.gr/

Προσαρμοσμένη αναζήτηση