Οικονόμου για ΑΠΘ: Τα απομεινάρια βίας και ανομίας δεν θα καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία προόδου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2022 14:47 Οικονόμου για ΑΠΘ: Τα απομεινάρια βίας και ανομίας δεν θα καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία προόδου

Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρέμβαση για τους βανδαλισμούς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε σε δήλωσή του, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη και ένας - ένας οι κατειλημμένοι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να αποδίδονται στους φυσικούς κατόχους τους. Μάλιστα κάλεσε όλε τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε μέσο τόσο τον πρύτανη του ΑΠΘ όσο και τους πρυτάνεις των άλλων ΑΕΙ, ώστε η νεολαία μας να σπουδάζει με τις βέλτιστες συνθήκες και τα ελληνικά ΑΕΙ να αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος τους,», είπε.

Αναλυτικά η δήλωση Οικονόμου:

Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ.

α θλιβερά απομεινάρια αυτού του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν τελικά να ανακόψουν την πορεία προόδου που έχει ξεκινήσει και στην πορεία αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση.

Συμφωνούμε όλοι ότι ένας - ένας οι κατειλημμένοι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να αποδίδονται στους φυσικούς κατόχους τους και χρησιμοποιούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με την βούληση των οικείων πανεπιστημιακών αρχών. Εμείς είμαστε ανυποχώρητοι. Στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε μέσο τόσο τον πρύτανη του ΑΠΘ όσο και τους πρυτάνεις των άλλων ΑΕΙ, ώστε η νεολαία μας να σπουδάζει με τις βέλτιστες συνθήκες και τα ελληνικά ΑΕΙ να αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση