Ο γιός του Μάνου Χατζηδάκι απαντά στον Αλέξη Κούγια με λόγια του Μάνου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Μαΐου 2022 22:29 Ο γιός του Μάνου Χατζηδάκι απαντά στον Αλέξη Κούγια με λόγια του Μάνου

Πριν από μερικές μέρες κατά την εξέταση μάρτυρα στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας είχε κάνει μια ανάφορά στο όνομα του σπουδαίου Μάνου Χατζηδάκι. Και αυτό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.

Μια απ’ αυτές και του γιου του Μάνου Χατζηδάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να απαντήσει στον Αλέξη Κούγια. Και το έκανε με λόγια του ίδιου του Μάνου.

«Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15 – 16 – 17 – 18 χρονών;», ήταν η ερώτηση του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα που εξέταζε κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμούς ανηλίκων.

Ο Γιώργος Χατζηδάκις παραθέτει ένα κείμενο από τα θρυλικά «Σχόλια του Τρίτου», τις παρεμβάσεις που έκανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στο Γ’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 1978 έως το 1980.

Χαρακτηρίζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας «συκοφαντική και αήθη αναφορά» που «προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι».

Γι’ αυτό και παρέθεσε τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι: «Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε».

Ο διάλογος του Αλέξη Κούγια με τον μάρτυρα υπεράσπισης την περασμένη Πέμπτη, ήταν ο εξής:

Αλέξης Κούγιας: Γνωρίζετε ότι [ο κατηγορούμενος] απολύθηκε από τον Ιασμο; Έχετε κανένα στοιχείο; Ο κατηγορούμενος δεν έχει απολυθεί ποτέ και πουθενά. Είναι ασυνήθιστες οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στον κόσμο του θεάτρου και της τέχνης;

Χ.Κ.: Όχι, είναι σύνηθες, υπάρχει πολύ στον χώρο του θεάτρου.

Αλέξης Κούγιας: Όταν πήγε στην ανακρίτρια είπε ότι τον έχουν ερωτευτεί οι πιο ωραίοι άντρες και γυναίκες. Το έκρυψε ποτέ αυτό;

Χ.Κ.: Δεν κάναμε τέτοιες συζητήσεις.

Αλέξης Κούγιας: Έκρυψε ποτέ ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις ότι η παρέα του ήταν παιδιά 15-16-17-18 χρόνων;

Χ.Κ.: Όχι, όχι».

Η αποστροφή αυτή του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη θεωρήθηκε έμμεση κατηγορία προς τον σπουδαίο Μάνο Χατζηδάκι.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook είχε επιτεθεί στον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να ανακαλέσει. «Όχι κύριε Κούγια! Οι απρέπειες σας και οι αήθεις  συνειρμοί σας για έναν σπουδαίο άνθρωπο που δόξασε και δοξάζει ακόμα, ενώ δεν ζει, διεθνώς την Ελλάδα μας δεν θα περάσουν απαρατήρητα! Είναι προσβολή νεκρού αυτά που είπατε μέσα στο δικαστήριο! Ναι ο αιώνιος έφηβος Μάνος, έκανε παρέα και με νεώτερους γιατί αντλούσε έμπνευση από αυτούς και τους φερόταν σαν πατέρας προς παιδί! Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κοντά του και ξέρουμε! Σαν σμάρι μαζευόμασταν και τον ακούγαμε γιατί θαυμάζαμε τον λόγο, το έργο του και την μουσική του! Ως εδώ λοιπόν! Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στην ζωή μας! Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να  δουλέψουμε πλάι του νοιώθουμε βαθιά προσβολή! Ανακαλέστε! Είναι θλιβερό αυτό που κάνετε!».

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας, μετά τις αντιδράσεις, σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι ερωτήσεις και τα λόγια του, διαστρεβλώθηκαν. «Αυτοί οι λίγοι και συγκεκριμένοι που καθημερινά διαστρεβλώνουν όλα όσα αποδεικνύονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη, χτες έκαναν το ίδιο, αφού διαστρέβλωσαν και μία ερώτηση μου, στην οποία ρώτησα ένα διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο, φίλο του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι στο περιβάλλον του είχε νεαρά ανήλικα άτομα, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ, «αν όλοι οι  μεγάλοι δάσκαλοι του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών είχαν στο περιβάλλον τους, αφού ήταν δάσκαλοι – καθηγητές, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, νεαρά ανήλικα άτομα;».

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, ενώ εγώ στην ερώτησή μου χρησιμοποίησα εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή  αφεώρα και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συγκεκριμένοι, που έχουν μηνυθεί και έχουν δεχθεί και αγωγές από εμένα, βρήκαν κάποιους πρόθυμους παρουσιαστές και ασήμαντους ηθοποιούς, για να σχολιάσουν αυτή την ψευδή είδηση που διέδωσαν, και να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου, για να τους προσέξει ο κόσμος.

Από την εποχή ακόμη και του Σωκράτη και του Πλάτωνα, το περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων ήταν κυρίως ανήλικα άτομα.

Αντί όλοι αυτοί να δημοσιοποιήσουν το προφανές γεγονός, ότι το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας «καταζητούν» εδώ και ημέρες, για να φέρουν στο δικαστήριο δια της βίας, το τρίτο δήθεν θύμα του Λιγνάδη, τον σαραντάχρονο πελάτη του κυρίου Βλάχου, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη με ασήμαντα γεγονότα».

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση