Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέρρευσε η δεύτερη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 16:00 Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Κατέρρευσε η δεύτερη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό (φωτο intime)

«Εγώ σήμερα βρίσκομαι εδώ ακριβώς διότι αλλιώς σκεφτόμουν πριν 12 χρόνια και αλλιώς σήμερα» είπε συναισθηματικά φορτισμένη η δεύτερη καταγγέλλουσα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα.

Η ηθοποιός, που καταγγέλλει και αυτή τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη με αποτέλεσμα λίγα λεπτά μετά την έναρξη της κατάθεσης στη δίκη να ζητήσει να διακοπεί για λίγο η διαδικασία, ξεσπώντας σε κλάματα.

«Εγώ τελείωσα δραματική σχολή το 2007. Όλη η οικογένεια μου ήταν πολύ υποστηρικτή και μου έδειχναν εμπιστοσύνη επειδή με μεγάλωσαν με τρόπο σωστό. Για μένα με μεγάλωσαν με ηθικές αρχές και στέκονταν πάντα δίπλα μου. Ενώ φοιτούσα στη σχολή με πήρε στην παράσταση του με ακρόαση ο κ. Μιχαλακόπουλος και έμεινα για δύο χρόνια. Μου έδωσε ευκαιρία και έπαιξα και σε ένα σήριαλ.

Αμέσως επόμενη δουλειά ήταν με τη Ζωή Λάσκαρη κατόπιν ακροάσεως. Είναι σύνηθες να δίνουμε βιογραφικό μας από εδώ και από εκεί και να ψάχνουμε δουλειά. Ο πατέρας μου είχε έναν μακρινό ξάδελφο. Ήταν πρώην πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου στον Πειραιά. Είπε: έχω γραφείο μαζί με δικηγόρο της εταιρίας που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής ο Πέτρος Φιλιππίδης. Εγώ αυτό μέχρι τότε δε το γνώριζα. Είπε: να μου δώσετε ένα βιογραφικό να του το δώσω. Μου έκλεισε ραντεβού και πήγα έδωσα βιογραφικό στον δικηγόρο, τον ευχαρίστησα. Μου είπε: θα πω στον Πέτρο ότι είσαι ανιψιά μου να σε προσέξει, είναι λίγο περίεργος. Εγώ κατάλαβα ότι μάλλον θα είναι πιο αυστηρός με τους ηθοποιούς. Ήξερα ότι είναι γνωστός, διακεκριμένος, με εξουσία φυσικά» περιέγραψε η μάρτυρας για το πως γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια η ηθοποιός ανέφερε πως σχεδόν άμεσα εκείνος την πήρε τηλέφωνο.

«Ήμουν σπίτι μαζί με σύντροφο μου. Μου είπε ότι είδε το βιογραφικό μου, του φάνηκε αξιόλογο και θέλει να με δει από κοντά. Μου είπε ότι με θέλει για αντικατάσταση στον Μπακαλόγατο. Μου έκανε εντύπωση που με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο. Πήγα στο θέατρο και παρακολούθησα την παράσταση από τις καλές θέσεις μπροστινές. Μου έστειλε μήνυμα “έμαθα ότι έχεις έρθει, να περάσεις καλά”. Κατά τη διάρκεια της παράστασης μου απηύθυνε κάποια ατάκα.

Αυτό συμβαίνει στο θέατρο. Στο διάλειμμα μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι όταν τελειώσει με περιμένει στο καμαρίνι του. Υπήρχε μεγάλη ουρά από θαυμαστές και περίμενα να πάω να του μιλήσω. Ήταν εγκάρδιος. Κι εγώ. Είχα χαρεί που τον γνώρισα. Του είπα ότι είμαι ανιψιά δικηγόρου, του είπα ναι, μου είπε να βγάλω παλτό και να κάνω στροφή. Το θεώρησα φυσιολογικό. Μου εξήγησε ότι η παράσταση παίζει τρία χρόνια και μετά το Πάσχα θα πάει Θεσσαλονίκη. Μου είπε ότι η κοπέλα που έπαιζε τη Λίτσα δεν μπορούσε να πάει Θεσσαλονίκη».

Η ηθοποιός από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να πήγαινε στο θέατρο καθημερινά για μία εβδομάδα.

«Μου είπε θα έρχεσαι θα βλέπεις τη παράσταση και θα κάνεις μία δύο πρόβες για να πάμε για παράσταση. Δέχθηκα και την επόμενη ήμουν πάλι εκεί. Όλο αυτό το σκηνικό έχει έκταση μία εβδομάδα θεατρική. Πάντα έβλεπα παράσταση και πήγαινα μετά στο καμαρίνι. Δεν είχα πάρει κείμενο, του το ζητούσα. Συζητούσαμε για την παράσταση. Μεταξύ αυτών που είχαμε συζητήσει, του είχα πει ότι έχω σχέση, που μένω, του είχα πει ότι δεν ήθελα να πιω, με ρώταγε εάν έχω αυτοκίνητο και μου έλεγε να με γυρίσει. Εγώ του έλεγα ότι είχα γιατί δεν αισθανόμουν άνετα. Μου είχε πει ότι είμαι όμορφη και ότι ο ρόλος μου ταιριάζει…» συνέχισε η δεύτερη καταγγέλλουσα.

Σε αυτό το σημείο ξέσπασε σε κλάματα και η δίκη διεκόπη για λίγο.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση