Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοναδικές εικόνες της Καβάλας από ψηλά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 12:21 Μοναδικές εικόνες της Καβάλας από ψηλά!

Ο φακός του CHRIS.P-LifeAfterGravity έκανε μία βόλτα πάνω από την πόλη της Καβάλας και μας χαρίζει εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί!

Η Παλιά Πόλη της Καβάλας είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και έχει ένα μοναδικό τρόπο να δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Η Καβάλα αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών...

Με ιστορία χαραγμένη στην πέτρα και τη θάλασσα, «μήλον της έριδος» κατακτητών και πλημμυρισμένη με τις ευωδιές του εμπορίου από Δύση και Ανατολή, δεσπόζει με την αυθεντική της ομορφιά στη Βόρεια Ελλάδα.

Η γεωγραφική της θέση, το φυσικό της λιμάνι αλλά και η γειτνίαση με το χρυσοφόρο Παγγαίο όρος την καθιστούν μία από τις αρχαιότερες παραλιακές πόλεις της ευρύτερης περιοχής, με τα ίχνη της να χάνονται στα βάθη της προϊστορίας.
Σε αυτήν την πόλη ο Απόστολος Παύλος φτάνει για να διδάξει για πρώτη φορά το μήνυμα του χριστιανισμού στην Ευρώπη το 49 μ.Χ. και βαφτίζει στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη τη Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Πάνω στην τριγωνική χερσόνησο του λόφου της Καβάλας, μέχρι το 1864 περιοριζόταν η παλιά πόλη, που ήταν συνέχεια της αρχαίας Νεάπολης και της βυζαντινής Χριστούπολης.
Μέσα στον ίδιο χώρο, η ίδια πόλη παρουσιάζεται, σε διαφορετικές εποχές, με διαφορετικό όνομα. Κάθε όνομα είναι χαρακτηριστικό και αντιστοιχεί σε μια ιστορική περίοδο.
Η Νεάπολη στην αρχαία περίοδο, η Χριστούπολη στη βυζαντινή και η Καβάλα στη νεότερη. Στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η πόλη ισοπεδώθηκε και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και από τον 18ο αιώνα μ.Χ. ξανάγινε σημαντικό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας τη σημερινή, σύγχρονη όψη της.

Απολαύστε τις φωτογραφίες του CHRIS.P-LifeAfterGravity και το βίντεο του Γιώργου Καβάλα: