Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο εξοικονόμησης ρεύματος σε εθνικό επίπεδο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 13:27 Σχέδιο εξοικονόμησης ρεύματος σε εθνικό επίπεδο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είδηση» έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη, μηνιαία, συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, έκανε γνωστό ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχέδιο εξοικονόμησης ρεύματος σε εθνικό επίπεδο.

«Επειδή όλοι πρέπει να να βάζουμε πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια θα παρουσιάσουμε και ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Διότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε σε αυτή την κατεύθυνση είτε μιλάμε για τα δημόσια κτίρια, είτε μιλάμε για τις ιδιωτικές κατοικίες», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια να γλιτώσουμε χρήματα, να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. «Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν από την εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο», τόνισε.

πηγή: newsit.gr