Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτρα: Έτοιμη η δικογραφία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας - Παραδίδεται αύριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 14:47 Πάτρα: Έτοιμη η δικογραφία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας - Παραδίδεται αύριο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Στα χέρια των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρίσκεται αύριο (24.06.2022) η δικογραφία που συντάσσει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.  

Η προανάκριση των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει να συλλέξουν όλο το υλικό και να πάρουν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όπως όλα δείχνουν -έκτος απροόπτου- έφτασε στο τέλος της. Μετά τα αποτελέσματα του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών αλλά και την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, από τα γραφεία του τμήματος του Ανθρωποκτονιών στο 11ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πέρασαν -σύμφωνα με πληροφορίες- κάποιοι από του θεράποντες γιατρούς της Μαλένας προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Η ανάγκη αυτή φαίνεται να προέκυψε και από τα δεδομένα που παρουσίασαν στο πόρισμα τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς. 

Πάνω από 30 καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 30 άτομα κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις στους άνδρες του τμήματος του Ανθρωποκτονιών. Εκτός από τους στενούς συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, το Μάνο Δασκαλάκη και τους γονείς του, γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από νοσοκομείο της  Αθήνας και της Πάτρας όπου νοσηλεύτηκε η Μαλένα ήρθαν τετ α τετ με τους προανακριτικούς υπαλλήλους.  

Στις εκδορές επιμένουν οι ιατροδικαστές

Γιατροί του νοσοκομείου της Αθήνας φαίνεται να ρωτήθηκαν και πάλι για τις εκδορές που υπήρχαν στην μύτη της Μαλένας κι αν αυτές μπορούσαν να προκληθούν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης του μόλις 3,5 χρονών κοριτσιού το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2019. «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών», αναφέρουν στο πόρισμα τους οι δύο ιατροδικαστές.  

Έτσι οι δικαστικοί λειτουργοί που θα παραλάβουν τη δικογραφία θα μελετήσουν όλα τα δεδομένα και θα δουν σε ποιον θα ασκήσουν διώξεις κι αν θα καλέσουν ως ύποπτη ή σαν μάρτυρα για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.  

Θανάσης Γερασιμίδης
Πηγή: newsit.gr