Παύλος Μπακογιάννης: Τα αποκαλυπτήρια προτομής του έκανε η ΠτΔ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 22:23 Παύλος Μπακογιάννης: Τα αποκαλυπτήρια προτομής του έκανε η ΠτΔ

Η προτομή του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη κοσμεί από σήμερα το Άλσος που φέρει το όνομά του στο Παλαιό Ψυχικό.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη και τα δύο παιδιά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη.

Την τελετή «άνοιξε» ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος τόνισε για την προτομή: «Είναι μία συμβολική πράξη, για έναν άνθρωπο σύμβολο της Δημοκρατίας και της εθνικής συμφιλίωσης. Αποτίουμε φόρο τιμής, σ’ έναν πολιτικό, που σημάδεψε την εποχή του με τους αγώνες του και τις ιδέες του».

Ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του Παύλου Μπακογιάννη, Γιάννης Βλαστάρης, έκανε λόγο για «έναν παθιασμένο δημοσιογράφο και ριζοσπάστη πολιτικό».

Την εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Παύλος Μπακογιάννης έχει μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων για τον τρόπο που πέθανε, όμως αξίζει να τον θυμόμαστε για τον τρόπο που έζησε και γι’ αυτά που πίστευε». Αναφέρθηκε εκτενώς στον πολιτικό πατέρα της και ανέπτυξε τις ιδέες του. Μίλησε για έναν σύγχρονο διαφωτιστή, πολέμιο του σκοταδισμού, φιλελεύθερο των δικαιωμάτων και βαθιά ιδεολόγο. «Το όραμα είχε τη θέση του δίπλα στον πολιτικό ρεαλισμό», είπε για τον Παύλο Μπακογιάννη και κατέληξε με μία φράση του Απολινέρ, που η ίδια θεωρεί ότι θα τον αντιπροσώπευε: «Είναι καιρός να ξανανάψουμε τ’ αστέρια».

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Γεώργιο Καλακαλλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού είχε ολοκληρώσει το έργο του και αποτελεί δωρεά του δημότη Ψυχικού, αλλά και με καταγωγή από την Ευρυτανία, Νικόλαου Χριστογιάννη.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αλλά και πλήθος κόσμου, που θέλησε να τιμήσει με την παρουσία του τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση