Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 09:51 Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους το απόγευμα

Μετά το αλαλούμ και τις… μπερδεμένες οδηγίες για το ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σήμερα (30.06.2022) “επιστρέφει” εκτάκτως η ενημέρωση για τον εμβολιασμό. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επανέρχονται στις ενημερώσεις και στις 18:00 θα ενημερώσουν εκτάκτως για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19, έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης. Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής για την 4η δόση του εμβολίου.

Η ανακοίνωση εκείνη είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού καλούσε να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού οι άνω των 60 και άνοιγε την πλατφόρμα για τους 30-59, αλλά με την επισήμανση πως αν θέλει κάποιος μπορεί να το κάνει μεν, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι υπάρχει λόγος εμβολιασμού! 

Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζουν τις υπερμεταδοτικές υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, τις Β4 και Β5 αλλά προστατεύουν από τη βαριά νόσηση. 

Ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις που ακόμη και επιστήμονες όπως ο Ηλίας Μόσιαλος είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους. 

Η απόφαση για έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έρχεται επίσης ενώ τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, ενώ συγχρόνως, και αυτό προκαλεί ανησυχία, αρχίζουν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι ασθενείς που νοσηλεύονται με covid. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση