Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ η δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 22:30 Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ η δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Στα χέρια των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας του Αεροδρομίου Αθηνών, έπεσε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες και στη συνέχεια τους καθοδηγούσε για το πώς θα βγουν παράνομα από την Ελλάδα με προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τα επτά μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων πέντε Αιγύπτιοι, ένας Σύριος κι ένας Πακιστανός είχαν συγκροτήσει μια δομημένη εγκληματική οργάνωση. Αρχηγός της ήταν ένας 26χρονος από την Αιγύπτιος, ενώ καθένα από τα υπόλοιπα μέλη είχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. 

«Ψάρευαν» κυρίως παράτυπους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και τους υπόσχονταν ότι θα τους εξασφαλίσουν τη έξοδο τους από τη χώρα. Μάλιστα πήγαιναν τους υποψήφιους πελάτες τους σε καταστήματα ένδυσης για να αγοράσουν ρούχα αλλά και σε κομμωτήρια προκειμένου το προφίλ τους να παραπέμπει σε Ευρωπαίου επιβάτη.  

Στη συνέχεια αναλάμβαναν να προμηθεύσουν τους πελάτες τους με τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους βοηθούσαν ξεπεράσουν τους ελέγχους των αεροδρομιών. Σε ένα φωτογραφείο της Αθήνας έφτιαχναν τα πλαστά διαβατήρια τα οποία στη συνέχεια τα παρέδιδαν στους αλλοδαπούς. Μάλιστα τους συνόδευαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τους καθοδηγούσαν για την επιβιβάση του. 

Οι αστυνομικοί όμως της Ασφάλειας του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφεραν να βάλουν τέλος στης δράση της συμμορίας και να περάσουν χειροπέδες στα επτά μέλη της. Προκειμένου να διαπιστωθούν οι διασυνδέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων και να συλλεχθούν στοιχεία για τη επιπρόσθετη δράση τους οι αστυνομικοί αιτήθηκαν την άρση της εξωτερική επικοινωνίας και συγκεκριμένα την καταγραφή δραστηριότητας με συσκευές ήχου και εικόνας.

Εφόσον οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ πήραν το ΟΚ από την εισαγγελία στη συνέχεια έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση της κατοικίες των υπόπτων, το μαγαζί με τα φωτογραφικά είδη που κατασκευάζονταν οι πλαστές ταυτότητες, αλλά και τα καταστήματα που επισκέπτονταν συχνά τα μέλη του κυκλώματος με τους μετανάστες προκειμένου να αγοράσουν ρούχα και να κουρευτούν.   

Διαπιστώθηκαν τουλάχιστον οκτώ απόπειρες παράνομων εξόδων από τη χώρα, ενώ κατά τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια και στο κατάστημα φωτογραφικών ειδών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.970 ευρώ, 910 λίρες Αιγύπτου και 22 πλαστά και γνήσια έγγραφα.  

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Στο βιντεοληπτικό υλικό διάρκειας ενός λεπτού και εννέα δευτερολέπτων που εξασφάλισε το newsit.gr αποκαλύπτεται όλη η διαδρομή των παράτυπων μεταναστών.

Στην αρχή του οπτικού υλικού εμφανίζονται δεκάδες αλλοδαποί στοιβαγμένοι στις καμπίνες ενός ιστιοπλοϊκού να μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα.

Μάλιστα το ιστιοπλοϊκό φέρει την ελληνική σημαία και πλησιάζει τη Ρόδο. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ένα από τα μέλη του κυκλώματος θα πάει τρεις «πελάτες» σε καταστήματά ένδυσης για να αγοράσουν τα απαραίτητα ρούχα.

Το επόμενο ραντεβού θα κλειστεί στο αεροδρόμιο όπου θα δοθούν τα διαβατήρια. Στο τέλος του οπτικού υλικού αποτυπώνονται τα ταξιδιωτικά έγγραφα πλαστά και γνήσια που είχε στην κατοχή του το κύκλωμα, αλλά και τα χρήματα που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες των αστυνομικών.    

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση