Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 14:37 Το «ευχαριστώ» των Γάλλων για τα ελληνικά Canadair που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών (ΦΩΤΟ)

Το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα πήραν τα δύο Canadair CL-415, τα οποία συμμετείχαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη Γαλλία.

Πριν από την αναχώρησή τους, στα ελληνικά πληρώματα δόθηκε από τους Γάλλους συναδέλφους τους τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Τα ελληνικά πληρώματα φωτογραφήθηκαν μαζί με τους Γάλλους, φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στο twitter η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Μητσοτάκης σε Μακρόν για τη μάχη με τις φωτιές: Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία ζωής και φύσης

Με αναρτήσεις στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκαν στην κοινή μάχη κατά των πυρκαγιών, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την παροχή βοήθειας με τα δυο Canadair.

«Δίπλα-δίπλα» Ελλάδα και Γαλλία μάχονται απέναντι στην κλιματική κρίση, έγραψε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι οι δύο χώρες, «στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη» είναι ενωμένες εναντίον των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης.

Η ανάρτηση-απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εμανουέλ Μακρόν

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!»

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε προηγούμενη ανάρτησή του -γραμμένη στα Ελληνικά-, μίλησε για «ευρωπαϊκη αλληλεγγύη», ευχαριστώντας τη χώρα μας που απέστειλε δύο αεροσκάφη τύπου «Canadair» για να βοηθήσει στη μάχη με τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ενός σκληρού κύματος καύσωνα.

Η ανάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν για τη συνδρομή της Ελλάδας στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα της Γαλλίας

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθές, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην ανάρτησή του.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση