Συναγερμός για τη φωτιά στην Πύλο - Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Μεσοχώρι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 16:26 Συναγερμός για τη φωτιά στην Πύλο - Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Μεσοχώρι (φωτο intime)

Φωτιά ξέσπασε, σήμερα περίπου στις 14:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος, στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Μεσοχωρίου και Κυνηγού. 

Οι αρχές, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του Μεσοχωρίου Πύλου, να εκκενώσουν άμεσα προς Πήδασο. 

Πάντως, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, η εικόνα ήταν καλύτερη, αν και ακόμη η φωτιά δεν είχε οριοθετηθεί. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Η πυρκαγιά προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων, καθώς στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των αρχών.  Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, δύο ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε  σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, που βρίσκεται ανάμεσα σε οικισμούς. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εναέρια που προχωρούσαν σε συνεχείς ανεφοδιασμούς.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, είχε κάνει λόγο για δύσκολη φωτιά. Ανέφερε πως απειλούνται δύο μεγάλοι οικισμοί, οι Βάρακες και το Μεσοχώρι. «Είμαστε σε κρίσιμη φάση αυτή τη στιγμή. Από τον οικισμό είναι γύρω στα 800 μέτρα με 1 χλμ η φωτιά», ανέφερε, εξηγώντας πάντως ότι υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, υπάρχει αέρας στο σημείο με αποτέλεσμα δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη πυρκαγιά ενώ δεν αποκλείεται να ενισχυθούν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις.

Φωτογραφία: Facebook/ Πυρκαγιά Ενημέρωση

Πηγές: ΣΚΑΙ,ΕΡΤ, Messinia Live, Forecast, Open

Προσαρμοσμένη αναζήτηση