Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:47 Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκανε δεκτή.

Η παραίτηση έγινε γνωστή με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα παρακολούθησης Predator, καθώς η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, που στόχο έχουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι. 

Η απόφαση για την παραίτησή του ελήφθη για να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που θα χρειαστεί να διαχειριστεί πολλές και σοβαρές κρίσεις, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση