Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 08:45 Κυριάκος Μητσοτάκης: Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Τι αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Δήλωση αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μετά και τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο Πρωθυπουργός έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε την Τετάρτη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δεν το γνώριζα, δεν θα επέτρεπα ποτέ να παρακολουθείται το τηλέφωνο κανενός πολιτικού προσώπου» ανέφερε σε συνεργάτες του, τονίζοντας, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι «ο χειρισμός του θέματος από τον διοικητή της ΕΥΠ ήταν ένα τεράστιο λάθος».

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως ο κ. Ανδρουλάκης αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του παρά τις προσπάθειες του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος του τηλεφώνησε.

«Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγγνώμη για το λάθος που έγινε» ακούστηκε να λέει.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή και η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου λέει “ναι” σε περίπτωση που κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι “η παραίτηση Δημητριάδη αποτελεί ομολογία ενοχής”.

Στο μεταξύ την Παρασκευή υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος θα διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν και πώς διέρρευσαν στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα, τα οποία αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Δείτε βίντεο: