Τσίμπημα από μωβ μέδουσα -Κολυμβητής περιγράφει: Εβγαλα φλύκταινες, ένιωσα αδιαθεσία και αφόρητο πόνο [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 20:00 Τσίμπημα από μωβ μέδουσα -Κολυμβητής περιγράφει: Εβγαλα φλύκταινες, ένιωσα αδιαθεσία και αφόρητο πόνο [βίντεο]

Η παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες προκαλεί ανησυχία στους λουόμενος, αν και δεν υπάρχουν αρκετά περιστατικά με τσιμπήματα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που κάποιος κολυμβητής τις συναντήσει ενώ κάνει μπάνιο στη θάλασσα.

Ο ιατρός και αθλητής κολύμβησης Άγγελος Κούτρας, μίλησε στον ANT1 για το περιστατικό που έτυχε στον ίδιο στη Σύρο, ενώ επεσήμανε τόσο τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι, όσο και τι να επιχειρήσουν σε περίπτωση που τους τσιμπήσει μία μωβ μέδουσα.

Τι ένιωσε μόλις τον τσίμπησε η μωβ μέδουσα

Ο ίδιος περιγράφει πως αισθάνθηκε έναν σφίξιμο στο αριστερό του χέρι, σαν να τον είχε ακουμπήσει χταπόδι. Στη συνέχεια όμως δημιουργήθηκε οίδημα, ένιωσε αδιαθεσία, αφόρητο πόνο και έσπευσε στο νοσοκομείο.

«Νόμιζα ότι ήταν χταπόδι, ένιωσα αδιαθεσία και αφόρητο πόνο»

«Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αισθάνθηκα έναν τρομερό πόνο, κάψιμο στο αριστερό μου χέρι. Κάτι με αγκάλιασε, με έσφιξε, σαν να ήταν χταπόδι. Υπήρξε μία ισχυρή αλλεργική αντίδραση στοπ δέρμα μου, να κάνω φλύκταινες, να δημιουργείται ένα μεγάλο οίδημα στο αριστερό μου χέρι και να αισθάνομαι και μία αδιαθεσία, μία ταχυκαρδία, μία κόπωση και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Εντωμεταξύ μου δημιούργησε μία νευραλγία σε όλο το ημιθωράκιο».

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση