Ο Ευθύμης Λέκκας για το σεισμό στη Λευκάδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 17:30 Ο Ευθύμης Λέκκας για το σεισμό στη Λευκάδα

Καθησυχαστικός για τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Λευκάδα εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ.Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr τόνισε πως «ο σεισμός στην Λευκάδα ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού, στο ρήγμα που είχε ενεργοποιηθεί και το 2016 στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει με μέγεθος 6,5 Ρίχτερ».

Όπως εκτιμά ο σεισμολόγος «δεν έχει την δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό απ’ό,τι εκτιμούμε εκτός και αν μεταφερθεί η δραστηριότητα κάπου αλλού.Από τα δεδομένα που έχουμε και παρατηρούμε δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλα μεγέθη δονήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμα μετασεισμοί, έτσι κι αλλιώς είναι νωρίς ακόμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Έγινε σε μικρό εστιακό βάθος δηλαδή 20 χιλιόμετρα, στον θαλάσσιο χώρο του Αγίου Νικήτα και απλά αναμένουμε.

Πιο πολύ μας ανησυχεί της Σάμου που είναι στον τουρκικό χώρο καθώς απέχει περισσότερα από 20χιλιομετρα από το ελληνικό νησί. Αλλά ουσιαστικά δεν ανησυχούμε γιατί είναι σχετικά μακριά από την Σάμο».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση