Γυμναστική και… αναισθησία συστήνει ο 92χρονος που έκανε βουτιά από το τραμπολίνο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 18:53 Γυμναστική και… αναισθησία συστήνει ο 92χρονος που έκανε βουτιά από το τραμπολίνο

Ο Γιώργος Καγκάης που έγινε viral για τη βουτιά του αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας – Η γυμναστική, τα γεύματα και τι του έλεγε η μάνα του

Είναι 92 ετών και η βουτιά του από το τραμπολίνο έγινε viral, καθώς έχει ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια like στο Instagram. Ο λόγος για τον Γιώργο Καγκάη από τη Ρόδο, που τα τελευταία 77 χρόνια κάθε μέρα, χειμώνα-καλοκαίρι, επιδίδεται σε βουτιές και γυμναστική.

Ο κ. Καγκάης εξήδησε στη rodiaki.gr ότι δίνει έμφαση στη γυμναστική αλλά και στην αναισθησία. «Αυτό έλεγε η μάνα μου. Αναισθησία! Να μη σκέφτεσαι πολλά πράγματα» είπε χαρακτηριστικά. Πηγαίνει για μπάνιο καθημερινά. «Στις 09:15 κάθε πρωί. Χειμώνα- καλοκαίρι, εκτός αν βρέχει. Κάνω εννιά βουτιές. Τρεις απ’ τον πρώτο βατήρα τον πιο χαμηλό, τρείς από τον δεύτερο, δύο από τον τρίτο και μία ξανά από τον πρώτο και βγαίνω έξω. Αυτή είναι η γυμναστική μου, κάθε μέρα», λέει.

Όσο για τη φιλοσοφία του; «Η ζωή είναι ψεύτικη. Είμαστε ζώντες οργανισμοί κι εμείς, που γεννηθήκανε για να πεθάνουνε. Γι’ αυτό θέλει αδιαφορία. Να τρως καλά, να μη στενοχωριέσαι... Όταν είναι κανένας τύπος που σε στενοχωρεί, απομάκρυνέ τον», απαντά.

Ο 92χρονος περιγράφει μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο. «Με πήγανε μια μέρα στο νοσοκομείο και ήτανε δύο μπροστά κι ένας από πίσω, μου λέει μόλις με βλέπει. Ξύπνησα στον διάδρομο και λέει ο ψηλός από πίσω μου... «χάσαμε τον πελάτη...». Ρωτάω τους δύο μπροστινούς «ποιος ήταν αυτός;», λέει «ήταν ο νεκροθάφτης...», λέει.

Η καταγωγή του είναι από το Νιοχώρι. Συνολικά οι γονείς του γέννησαν οκτώ παιδιά και τα τρία ζουν. Ο ίδιος είναι ο δεύτερος στη σειρά. Στη θάλασσα πηγαίνει από επτά χρονών, όταν κάποιος τον έριξε για να μάθει κολύμπι. Από τα 15 του πέφτει από το τραμπολίνο. Μάλιστα χαριτολογώντας λέει ότι οι τουρίστες τον πήραν χαμπάρι και τον τράβηξαν βίντεο.

Ο κ. Καγκάης παντρεύτηκε, ωστόσο η γυναίκα του πέθανε πριν τρία χρόνια. Παιδιά δεν έχει. Κι όπως λέει: «Παιδιά ίσον προβλήματα. Ιδίως τη σήμερον ημέρα».

Κάθε πρωί πηγαίνει με τα πόδια στη θάλασσα, κάνει τις βουτιές, τρώει στο εστιατόριο και μετά επιστρέφει σπίτι. «Είναι ανηφόρα βέβαια, πολύς ιδρώτας, αλλά έρχομαι στο σπίτι κάνω το μπάνιο μου και ξαπλώνω. Το απόγευμα βλέπω τον “Τροχό της Τύχης”», περιγράφει.

Στη ζωή του έχει περάσει πολύ ωραία, κατά πώς δηλώνει. Μάλιστα έχει πάει 19 χρόνια στην Αυστραλία, ενώ έχει κάνει όλες τις δουλειές. Όσο για το αλκοόλ, έχει μια δική του φιλοσοφία. Το πίνει όρθιος. «Όταν είσαι, όρθιος δεν μεθάς», υποστηρίζει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dons (@donnamgmt)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση