Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος για τον 17χρονο ψαροντουφέκα στην Κάλυμνο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 18:00 Θρήνος για τον 17χρονο ψαροντουφέκα στην Κάλυμνο

Ο νεαρός είχε βγει για ψάρεμα σε ακτή του νησιού αλλά χάθηκαν τα ίχνη του...

Νέες πληροφορίες για την τραγική είδηση του θανάτου του 17χρονου στην Κάλυμνο ενώ έκανε ψαροντούφεκο έδωσε αντιδήμαρχος του νησιού το πρωί της Κυριακής (15/08).

Όπως είπε στον Alpha αυτό που προκάλεσε τον συναγερμό και τελικά τις έρευνες του Λιμενικού που οδήγησαν στον εντοπισμό του άτυχου 17χρονου, ο οποίος ήταν μαθητής Λυκείου, ήταν η ακίνητη για ώρα σημαδούρα.

«Είχε πάει το μεσημέρι για ψαροντούφεκο στην περιοχή Θερμά. Οι φίλοι του ανησύχησαν όταν εντόπισαν τη σημαδούρα του να είναι σταθερή σε ένα σημείο για αρκετή ώρα και γι’ αυτό ενημέρωσαν τον Λιμενικό» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καλύμνου.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 17χρονου ψαροντουφεκά στην Κάλυμνο εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα, «χθες το μεσημέρι ενημέρωθηκε η Λιμενική Αρχή στην Κάλυμνο από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΘΕΡΜΑ'' ν. Καλύμνου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν. Καλύμνου 628 προς διενέργεια αναζητήσεων, ενώ επίσης κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Στον εντοπισμό συνέδραμε και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε τον υποβρύχιο αλιέα εντός της θάλασσας και τον ανέσυρε στην επιφάνεια χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός του 17χρονου παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε στον λιμένα Πόθιας και εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου».