Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 11:01 Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα για τα αίτια της πτώσης του τεράστιου πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο σημάδι που να δείχνει πως το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί, σύμφωνα με το cretapost.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το κρητικό μέσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πεύκο είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» εξαιτίας της κλίσης που είχε σε αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο cretapost ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης.

Λίστα με 15 «επικίνδυνα» σημεία

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης ο οποίος τόνισε ότι βρέθηκαν 15 «επικίνδυνα» σημεία μεταξύ αυτών και το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον 51χρονο.

«Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία.

«Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Είχε γλιτώσει από τροχαίο ένα χρόνο πριν

Μία λεπτομέρεια έρχεται να δώσει μία ακόμα τραγική διάσταση στον θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που περίμενε σε φανάρι σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας έναν χρόνο πριν είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο όταν σε δρόμο του Ηρακλείου κάποιος παραβίασε stop και έπεσε πάνω του.

Ο 51χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο ενώ αρκετές ήταν οι ουλές που του άφησε το συγκεκριμένο τροχαίο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, το πρωί της Πέμπτης – λίγες ώρες πριν ο 51χρονος βρει τραγικό θάνατο στην λεωφόρο Δημοκρατίας – θυμήθηκε το τροχαίο που είχε και έδειχνε στην σύζυγό του τις ουλές του.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η τραγική στιγμή της πτώσης του δέντρου που κόστισε τη ζωή του 51χρονου στο Ηράκλειο

Συγκλονίζει το βίντεο από την πτώση του δέντρου στo κέντρο του Ηρακλείου, που κόστισε τη ζωή του 51χρονου Παναγιώτη.

Από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα, τρομοκρατώντας πεζούς, οδηγούς και περίοικους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια του αδιανόητου δυστυχήματος.

Επίσης, συνελήφθη ο προϊστάμενος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, για τον θάνατο του 51χρονου, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα.

Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Το πρωτοφανές δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού φούρνου, λίγο πριν από το Α’ Νεκροταφείο Ηρακλείου, και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο 51χρονος μοτοσικλετιστής βρήκε ακαριαίο θάνατο, καθώς καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο, την ώρα που είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φανάρι.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr, ο άτυχος άνδρας, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε σε φανάρι -στην αριστερή λωρίδα και για όσους οδηγούν θέλουν να στρίψουν αριστερά-, βλέποντας ο σηματοδότης να γίνεται «πορτοκαλί», όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Το τεράστιο πεύκο, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα και στο απέναντι ρεύμα), εκριζώθηκε ξαφνικά και έπεσε στο οδόστρωμα, «καταπλακώνοντάς» τον.

πηγή: iefimerida.gr