Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση σήμερα για τα voucher

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:14 Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση σήμερα για τα voucher

Σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα ” Τουρισμός για Όλους“, μέσω του οποίου θα δοθεί voucher για  διακοπές τον χειμώνα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού θα χορηγήσει επιπλέον 200.000 voucher διακοπών στους πολίτες, στο πλαίσιο της τόνωσης της τουριστικής περιόδου κατά τη χειμερινή περίοδο. Όπως ανέφερε στην 86η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές. Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023».

Πώς θα γίνει η κλήρωση

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης για το voucher, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν είτε μέσω sms είτε μέσω email και μετά θα πιστωθούν τα χρήματα της επιδότησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τα χρήματα του voucher θα δοθούν σε  μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Τα ποσά των voucher

Πάντως σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα  “Τουρισμός για Όλους”  οι δικαιούχοι θα λάβουν voucher  150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής και επιδότηση 200 ευρώ θα πάρουν οι πολίτες με αναπηρία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν το voucher αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”.

Πηγή πληροφοριών enikonomia.gr 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση