Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ μετά το διάγγελμα Πούτιν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 20:38 Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ μετά το διάγγελμα Πούτιν

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και την απόφαση του να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση.

Μετά τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτο συμβούλιο στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σκληρή απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο έδωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος από έναν και μόνο άνδρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Κανείς δεν απείλησε τη Ρωσία και κανείς άλλος, πέραν της Ρωσίας, δεν επιδίωξε τη σύγκρουση».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχεται τη διεθνή κατακραυγή για τις αποφάσεις του στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για τις απειλές για πυρηνικό όλεθρο. Απέναντί του μάλιστα δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ και η Ευρωπαική Ένωση αλλά και χώρες που δεν ανήκουν στη Δύση όπως η Κίνα και η Ινδία που ζήτησαν τερματισμό του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει «τη μέγιστη πίεση» στον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Η ανακοίνωση ψευδοδημοψηφισμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση είναι πράξη απελπισίας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία θα παραμείνει ακλόνητη», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ.

πηγή: newsit.gr