Υπόθεση Siemens: Παρέμβαση εισαγγελέα για την παραγραφή αδικημάτων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 18:08 Υπόθεση Siemens: Παρέμβαση εισαγγελέα για την παραγραφή αδικημάτων

Ο σκοπός της παρέμβασης είναι να ερευνηθεί εάν κάποιοι παράγοντες της δίκης ή συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, με αναβολές, καθυστερήσεις, δικονομικά αιτήματα κ.λπ., συνέβαλαν στη παραγραφή αδικημάτων

Άμεση είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου Siemens, που ταλάνιζε επί σειρά ετών τον πολιτικό και δικαστικό κόσμο.

Με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Δηλαδή, θα ερευνηθεί εάν κάποιοι παράγοντες της δίκης ή συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, με αναβολές, καθυστερήσεις, δικονομικά αιτήματα κ.λπ., συνέβαλαν στη παραγραφή αδικημάτων.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση