Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλος βραχνάς η ακρίβεια – «Ναι» στην πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 21:29 Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλος βραχνάς η ακρίβεια – «Ναι» στην πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η ακρίβεια, ο δύσκολος χειμώνας, αλλά και η πανεπιστημιακή αστυνομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης (δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος) οι πολίτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον χειμώνα που προμηνύεται δύσκολος, με την ακρίβεια να βρίσκεται στο επίκεντρο. Από την άλλη η δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας βρίσκει σύμφωνο το 53% των ερωτηθέντων.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις του χειμώνα είναι κάτι το οποίο αποτελεί την μεγάλη ανησυχία των πολιτών. Το 55% λέει ότι θα ανταποκριθεί δύσκολα, το 25% πολύ δύσκολα, το 10% εύκολα, το 5% καθόλου και 4% ΔΞ\ΔΑ.

Από τους «πονοκεφάλους» των πολιτών είναι η ακρίβεια με το ποσοστό να φτάνει στο 56%. Από εκεί και πέρα ακολουθεί η θέρμανση με 19%, οι εντάσεις με την Τουρκία 10%, η εγκληματικότητα 5%, το νέο κύμα πανδημίας 4% και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Το 53% θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία της, το 40% λέει όχι και το 7 ΔΞ\ΔΑ.

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ το 36% απαντά ότι δεν θα βοηθήσουν καθόλου, το 30% λέει λίγο, το 16% αρκετά, το 4% πολύ και ένα 14% δεν απάντησε.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 72% των ερωτηθέντων απαντά πως τον απασχολεί. Συγκεκριμένα 43% απάντησε αρκετά και το 29% πολύ.

Σε ερώτηση για το που γέρνει η ζυγαριά σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το «ενεργειακό αντίτιμο», το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως δεν αξίζει το κόστος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση