Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι Βούλγαροι που κατηγορούνται ότι υπέκλεψαν στοιχεία από 665 κάρτες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:02 Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι Βούλγαροι που κατηγορούνται ότι υπέκλεψαν στοιχεία από 665 κάρτες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Βούλγαροι που κατηγορούνται ότι παγίδευσαν 4 ΑΤΜ τραπεζών (3 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Γιαννιτσά) και υπέκλεψαν τα δεδομένα από περισσότερες από 600 κάρτες.

Μόνο στις περιπτώσεις των ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη – όπως ανακοίνωσε η αστυνομία – οι προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι υπέκλεψαν τα δεδομένα τουλάχιστον 665 χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τις εκάστοτε τράπεζες, με τη ζημιά – που τελικά απετράπη – να ξεπερνάει τις 665.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες υπέκλεπταν τα στοιχεία με τη μέθοδο «skimming», δηλαδή είχαν τοποθετήσει μηχανισμούς στον υποδοχέα των ΑΤΜ, καθώς κι ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα που επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του μηχανημάτων για την καταγραφή του μυστικού κωδικού PIN κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο της κάρτας.

Οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί το διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου αλλά έγιναν αντιληπτοί και αμέσως οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην ακύρωση των τραπεζικών καρτών, προτού δημιουργηθούν κάρτες – κλώνους και αφαιρεθούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Σήμερα, οι δύο κατηγορούμενοι (στη δικογραφία περιλαμβάνεται και τρίτο πρόσωπο που αναζητείται) απολογήθηκαν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη μέσω υπολογιστή, πράξεις τις οποίες οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβήτησαν ότι πρόκειται για τα πρόσωπα που παγίδευσαν τα επίμαχα ΑΤΜ κι ότι δεν βρέθηκαν καν στα συγκεκριμένα σημεία.

Δεν έπεισαν όμως εισαγγελέα και ανακριτή που τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση