Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλές και νταηλίκια: Πώς ο «Tζούλιο» μπαινόβγαινε ανενόχλητος στην Πολυτεχνειούπολη, η παρενόχληση σε φοιτήτριες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 21:42 Απειλές και νταηλίκια: Πώς ο «Tζούλιο» μπαινόβγαινε ανενόχλητος στην Πολυτεχνειούπολη, η παρενόχληση σε φοιτήτριες

«Τον π****μου, θα τον βγάλω να σας γ****». Με αυτά τα λόγια απευθυνόταν, όταν δεν λήστευε, όταν δεν χτυπούσε και όταν δεν διακινούσε ναρκωτικά, σε φοιτητές που περνούσε για άτομα της Ασφάλειας, ο φερόμενος αρχηγός των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, γνωστός ως «Τζούλιο».

Πρόκειται για φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει σε φοιτήτριες εντός της Πολυτεχνειούπολης, τις οποίες παρακολουθούσε με αυτοκίνητο. Και συγκεκριμένα, όταν το ένα από τα δύο κορίτσια τον ρώτησε τι είχε στην τσέπη του, καθώς τους είχε κάνει γνωστό ότι οπλοφορούσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν έφυγε από το σημείο ο κακοποιός μαζί με ακόμα ένα άτομο, τότε τα κορίτσια ενημέρωσαν την αστυνομία και τον Αντιπρύτανη του Ε.Μ.Π.

Η ενημέρωση στους φύλακες

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει η μία από τις δύο φοιτήτριες, οι φύλακες έκαναν λόγο για….παρεξήγηση.

«…κατευθυνθήκαμε με το όχημα προς την είσοδο των Παλαιών Εστιών, μπήκαμε στο κτίριο και ενημερώσαμε τους φύλακες που ήταν εκεί. Μετά από λίγο ήρθαν δύο φύλακες του Ε.Μ.Π. με το όχημα τους που κάνουν περιπολίες εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης και μας είπαν ότι τους βρήκαν αυτούς, ότι έχει γίνει παρεξήγηση κι ότι δεν έχουν όπλο. Περίπου μετά από ένα εικοσάλεπτο, ήρθε μία μηχανή στην είσοδο των εστιών που βρισκόμασταν, στο οποίο επέβαινε το ανωτέρω άτομο ως συνοδηγός …»

Ο ρόλος των φυλάκων

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εξετάστηκε η συμμετοχή των φυλάκων και ερευνάται η συμμετοχή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όπως φέρεται να προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των αστυνομικών, στις 20/9, λίγες ημέρες πριν την επιχείρηση της Αστυνομίας, περίπου στις 12 το μεσημέρι, βγήκε μέλος της οργάνωσης από το δωμάτιο 764 του 7ου ορόφου στην Πανεπιστημιούπολη και αφού συνομίλησε με φύλακα στην είσοδο, στη συνέχεια βγήκε έξω.

Το ίδιο άτομο επέστρεψε περίπου μισή ώρα αργότερα και αφού συνομίλησε και πάλι με τον ίδιο φύλακα μπήκε στο εσωτερικό των εστιών και ανέβηκε αυτή την φορά στον 4ο όροφο μπαίνοντας στο δωμάτιο 460.

Πολύ κοντά στους φύλακες, φαίνεται ότι γίνονταν και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών.

Όπως στις  22 Σεπτεμβρίου, στις 13.00. Εκεί, άλλος μέλος των συμμοριών, σύμφωνα με την αστυνομία και ενώ βρισκόταν στην πύλη χαιρέτησε με το δεξί του χέρι τους φύλακες στο φυλάκιο και στη συνέχεια μπήκε μέσα στις φοιτητικές εστίες.

Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από αυτές και κατευθύνθηκε στην είσοδο τον φοιτητικών εστιών εκεί όπου αφού περίμενε λίγο συναντήθηκε με έναν άγνωστο, στον οποίο φέρεται να πούλησε τουλάχιστον 1 γραμμάριο λαμβάνοντας το ποσό των 5 ευρώ.

Το δωμάτιο 764

Τα μπες βγες, στο δωμάτιο 764, στον 7ο όροφο των παλιών φοιτητικών εστιών, φαίνεται ότι ήταν συχνά για τους κακοποιούς και για τον ίδιο τον φερόμενο αρχηγό «Τζούλιο».

Ενδεικτικά στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης, ο 30χρονος  αφού συναντήθηκε  με τον αδερφό του κινήθηκαν στις  φοιτητικές εστίες.

Στην είσοδο συνάντησαν ακόμα ένα άγνωστο άτομο αποκαλούμενο Αντσου και μαζί ανέβηκαν στο εν λόγω δωμάτιο.

Αντίστοιχα στις 22/9, άλλο άτομο το οποίο λίγη ώρα νωρίτερα είχε προχωρήσει σε αγοραπωλησία ναρκωτικών στην είσοδο, συναντήθηκε και αυτός με άγνωστο άντρα με τον οποίο μπήκαν μαζί στο κτίριο των εστιών και ανέβηκαν επίσης στον 7ο όροφο στο δωμάτιο 764.

Από τη λήψη βιολογικών υλικών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, εντός του δωματίου 764 προέκυψε ότι μέσα σε αυτό έμπαιναν ο φερόμενος αρχηγός, καθώς και δύο φερόμενοι συνεργοί του αλλά και μία γυναίκα η οποία όπως φάνηκε από την ανάλυση των διαδικτυακών εφαρμογών, βρίσκεται στον στενό κύκλο των τριών.

Μεταξύ άλλων εκεί βρέθηκαν και εντοπίστηκαν:

  • 1 αλεξίσφαιρο με την ένδειξη μεταξύ άλλων «ANORAKI»
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Γάντια
  • Σιδερογροθιά
  • Φυσίγγια
  • Αεροβόλο όπλο BERETA
  • Καραμπίνα

πηγή: iefimerida.gr