Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάκης Θεοδωρικάκος: O Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί – Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 11:24 Τάκης Θεοδωρικάκος: O Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί – Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές Ερντογάν, αναφερόμενος στα σύνορα της Ελλάδας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε χαρακτηριστικά «το βλέπω κάθε φορά που πάω στον Έβρο, εκεί βλέπω τους ακρίτες μας απολύτως ενωμένους και αποφασισμένους». Πρόσθεσε πως δεν θα πετύχει τίποτα όποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα.

Σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο τόνισε ότι θα φτιαχτούν άλλα 140 χλμ και όταν το έργο ολοκληρωθεί κανείς δεν θα μπορεί να περάσει παρανόμως.

«Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει, είναι απροσπέλαστος» είπε, τονίζοντας πως όταν το δοκίμασαν τον Μάρτιο του 2020 «έσπασαν τα μούτρα τους».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην Ευρώπη λέγοντας ότι οφείλει να στηρίζει την πατρίδα μας στην προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά.

Συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει ο Ερντογάν, ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ο Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται».

Έσπευσε να σημειώσει πως ο Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί από την αναβάθμιση της Ελλάδας.

«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή» σημείωσε και συμπλήρωσε «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει θέσει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας σε επιφυλακή.

Σε ερώτηση αν φοβάται κάποια προβοκάτσια απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».

Τι είπε για τα πανεπιστήμια

Σημείωσε πως η κυβέρνηση βάζει τέλος σε κάθε ανομία που υπάρχει σε φοιτητικούς χώρους και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να το αντιμετωπίσει, γνωρίζανε ότι υπάρχει συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη από το 2018 και δεν έκαναν τίποτα.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανήγγειλε, δε, ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους πανεπιστημιακούς χώρους τόσο από την πανεπιστημιακή αστυνομία όσο και από άλλες δυνάμεις.

Τέλος, είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα 700 νέοι αστυνομικοί θα βγουν στις γειτονιές.

πηγή: newsit.gr