Αλλαγή ώρας 2022: «Χρησμός» από Σκρέκα για το αν θα γυρίσουμε τα ρολόγια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 14:46 Αλλαγή ώρας 2022: «Χρησμός» από Σκρέκα για το αν θα γυρίσουμε τα ρολόγια

Όπως κάθε χρόνο, η αλλαγή ώρας στο χειμερινό ωράριο γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με τα ρολόγια να πηγαίνουν μια ώρα πίσω. Κάτι που θα γίνει και φέτος, παρά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν θα πρέπει να καταργηθεί ή όχι.

Για τη φετινή αλλαγή ώρας ρωτήθηκε σήμερα Πέμπτη (6.10.2022) το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, όπου με την απάντησή του «έδειξε» ότι και φέτος οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και θα έχουμε ως είθισται το χειμερινό ωράριο στην καθημερινότητά μας.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας.

Η απάντηση του Κώστα Σκρέκα στο 19:45 του παρακάτω βίντεο:

Σημειώνεται ότι για να καταργηθεί η αλλαγή ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκδόθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2001.

Ειδικότερα, το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς.

Η έκθεση αυτή πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση