Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούδα: Εντυπωσιακές εικόνες του αεροπλανοφόρου «George H.W. Bush» - Πώς περνούν τον χρόνο τους οι ναύτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 21:53 Σούδα: Εντυπωσιακές εικόνες του αεροπλανοφόρου «George H.W. Bush» - Πώς περνούν τον χρόνο τους οι ναύτες

Μπάσκετ, ψάρεμα, επιτραπέζια και εξορμήσεις σε ιστορικά σημεία και καθαρισμούς, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ναυτών του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George H.W. Bush - Δείτε βίντεο

Στη νατοϊκή προβλήτα στον κόλπο της Σούδας, έχει καταπλεύσει από χθες Πέμπτη το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «George H.W. Bush» (ο «Εκδικητής»), στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στο συγκεκριμένο λιμάνι της Κρήτης.

Η επίσκεψη αυτή παρέχει την ευκαιρία περαιτέρω ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και να δοθεί η ευκαιρία στους περίπου 6.000 ναυτικούς του αεροπλανοφόρου να γνωρίσουν, κατά την πενθήμερη παραμονή τους, τον ιστορικό πολιτισμό του συμμαχικού έθνους.

Ενδιάμεσα, πάντως, φροντίζουν, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, να ξοδεύουν τον ελεύθερό τους χρόνο να κάνουν διάφορα σπορ μέσα στο τεράστιο πλοίο (μπάσκετ, πινγκ πονγκ, μίνι γκολφ), να ψαρεύουν, αλλά και να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια με τη συνοδεία μουσικής.

«Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμούμε τη σχέση που έχουμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και οι βάσεις και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στον κόλπο της Σούδας συνεχίζουν να λειτουργούν ως "κόσμημα του στέμματος" στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα που επιτρέπουν τις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο υποναύαρχος του αεροπλανοφόρου Ντένις Βέλεζ. «Είμαστε ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας, αλλά και όταν χτίζουμε πάνω στις ήδη δυνατές σχέσεις που έχουμε μαζί τους».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι και σύμφωνα με τον προγραμαμτισμό, οι ναυτικοί του «George H.W. Bush» θα βγουν από το πλοίο για να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν τους ανθρώπους και τον πολιτισμό στον κόλπο της Σούδας και γύρω από αυτόν. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του πλοίου σε λιμάνι μετά την αναχώρησή του από το Νόρφολκ στις 10 Αυγούστου 2022 για προγραμματισμένη αποστολή.

 
bush-souda-6115

Η ομάδα Ηθικής, Πρόνοιας και Αναψυχής του πλοίου συνεργάστηκε με τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους στην Κρήτη, για να οργανώσει μια ποικιλία από εξορμήσεις σε γνωστές ιστορικές και πολιτιστικές τοποθεσίες.

Εκτός από τις εκδρομές, οι ναυτικοί θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις καθαρισμού που οργανώνονται με και μέσω τοπικών αξιωματούχων.

«Θα είναι καλό να περάσουμε χρόνο σε μια όμορφη χώρα απολαμβάνοντας το τοπικό φαγητό, την τέχνη και την ιστορία για να ξαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας, μετά από την παραμονή μας στο πλοίο», δήλωσε ο υποπλοίαρχος αεροπλοΐας Χοσέ Μερκάδο. «Γνωρίζουμε όμως ότι είναι επίσης σημαντικό να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, ενώ έχουμε αυτές τις ευκαιρίες να απολαύσουμε τον πολιτισμό και να μάθουμε για την τοπική ιστορία».

Πλημμύρισε η πόλη από το πλήρωμα

Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου φτάνει τα 3.500 άτομα, ενώ επιπλέον 2.500 άτομα επιβαίνουν σε αυτό για την υποστήριξη των αεροσκαφών που μεταφέρει. Το «γιγαντιαίο» αεροπλανοφόρο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 85 μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα ραντάρ και ελικόπτερα.

Στη Σούδα το «George H.W. Bush» έδεσε το βράδυ της Πέμπτης (6/10) και το πρωί της Παρασκευής (7/10), αρκετά από τα μέλη του πληρώματος βγήκαν για μια βόλτα στα Χανιά. Είναι ενδεικτικό πως στο ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, αναφέρθηκε ότι… πλημμύρισε η πόλη από τον κόσμο που βγήκε από το αεροπλανοφόρο!

πηγή: protothema.gr