Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 21:24 Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας

Η οικογένεια της ατυχής κοπέλας προχώρησε σε δωρεά οργάνων του παιδιού της, κάτι που είχε ζητήσει η ίδια σε ανύποπτο χρόνο

Τα τελευταία βήματα της κόρης τους ακολούθησαν οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σημείο όπου περπάτησε για τελευταία φορά η νεαρή κοπέλα, λίγο πριν παρασυρθεί από τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου και εγκαταληφθει αιμόφυρτη στην οδό Εγνατία.

Οι γονείς της 21χρονης Έμμας άφησαν μερικά λευκά λουλούδια στο σημείο, ενώ η μητέρα της έγραψε σε μια κάρτα «καλό ταξίδι, πανέμορφή μου, στα πέρατα του σύμπαντος. Σε λατρεύω, άγγελέ μου. Η πιο περήφανη μαμά του κόσμου».

emma_mitera_minima


Η οικογένεια της ατυχής κοπέλας από τα Χανιά, η οποία «έσβησε» το πρωί της Κυριακής στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων του παιδιού της και να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους της μέσα από τον τραγικό και άδικο χαμό της.

 

 

 

Όπως εξηγεί στο protothema.gr η μητέρα της 21χρονης, σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την λήψη των οργάνων και η οικογένεια θα ενημερωθεί σε ποια νοσοκομεία θα καταλήξουν.

«Ήταν μια απόφαση του παιδιού μας. Εμείς δεν αποφασίσαμε, το παιδί μου το ήθελε. Το παιδί μας το είχε πει, σε ανύποπτο χρόνο και σε μία συζήτηση μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι θα επιθυμούσε αν κάποια στιγμή έφευγε από τη ζωή να δωρίσει τα όργανά της. Εμείς απλά εκτελούμε τις επιθυμίες της», λέει η μητέρα της 21χρονης. Η ίδια τονίζει ότι «η Εμμανουέλα ήταν μοναδική, είναι μοναδική και θα συνεχίσει να είναι μοναδική. Εύχομαι και οι λήπτες να είναι τόσο μοναδικοί άνθρωποι όσο ήταν το παιδί μου».

Η μητέρα της ατυχής φοιτήτριας, αναφέρει ότι μαζί με τον πατέρα της 21χρονης και την αδελφή της πήγαν σήμερα το μεσημέρι στο σημείο του δυστυχήματος για να αφήσουν μερικά λουλούδια, όπως και οι φίλοι της Εμμανουέλας, αλλά και άγνωστοι άνθρωποι.

Μιλώντας για τη μοιραία ημέρα του δυστυχήματος, εξηγεί ότι η κόρη της επισκέφτηκε την οικογένειά της στα Χανιά και ότι η ίδια επέμενε να μην πάει καθώς είχαν προγραμματίσει να την επισκεφτούν εκείνοι στη Θεσσαλονίκη. «Η πτήση για επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ήταν στις 10 το βράδυ, είχε καθυστέρηση πάνω από μια ώρα και έφτασε περίπου στις 12. Πήγε στην κλινική να δει το σκυλάκι της που νοσηλεύονταν, γιατί είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της απουσίας της, και μετά θα έφευγε να πάει σε ένα φιλικό σπίτι για τα γενέθλια μιας φίλης της και δεν έφτασε ποτέ», λέει.

Η ίδια ξεσπάει για τον 26χρονο αλβανικής καταγωγής οδηγό του οχήματος που παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη. «Ο οδηγός ήταν σεσημασμένος, πράγμα που σημαίνει ότι τον έχουν ξανά πιάσει. Εννοείται ότι και την άλλη φορά που τον είχαν πιάσει δεν είχε χαρτιά. Αυτός ο άνθρωπος γιατί συνέχιζε να παραμένει μέσα στην χώρα; Θέλω κάποιος να μου απαντήσει γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν είχε απελαθεί και γιατί συνέχισε να ζει μέσα σε αυτήν την χώρα», αναφέρει με θυμό.

Σε «Ιπποκράτειο» και «Ωνάσειο» τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε, Δευτέρα, αναμένονται ειδικά κλιμάκια από το νοσοκομείο «Ωνάσειο» και το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου διενεργούνται σχετικές μεταμοσχεύσεις.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και θα προχωρήσει η φάση της λήψης. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται μετά τη λήψη, για να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

πηγή: protothema.gr