Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος χαστουκίζει παιδάκι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 21:42 Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος χαστουκίζει παιδάκι

Βίντεο-ντοκουμέντο που εμφανίζει τη 47χρονη βρεφονηπιοκόμο από τη Θεσσαλονίκη να χτυπάει ένα παιδάκι έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha.

Η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 9 μηνών χωρίς αναστολή, είχε καταγγελθεί από πολλούς γονείς για κακοποιητική συμπεριφορά στο νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν επί 26 χρόνια.

Αν και η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες, το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα τη δείχνει να χαστουκίζει ένα παιδί.

Η βρεφονηπιοκόμος φαίνεται να χτυπά εντελώς ξαφνικά και χωρίς λόγο το παιδί και μετά το τραβά με δύναμη από το χέρι.

Ασκησε έφεση η βρεφονηπιοκόμος και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη

Η βρεφονηπιοκόμος κρίθηκε ενοχή για απλή σωματική βλάβη εις βάρος ανηλίκων, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή της αποφασίστηκε να μην ανασταλεί, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Κατά συνέπεια, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

Στη δίκη κατέθεσαν περίπου 15 μάρτυρες. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις γονέων που ενημερώθηκαν από την Αστυνομία ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα κακοποίησης μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με το GRTimes.

Ένας πατέρας αγοριού, ηλικίας 14 μηνών, ανέφερε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα και από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε μια εκχύμωση στο γόνατο του παιδιού του. «Από την Τετάρτη ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν το φανταζόμασταν, εγώ και οι άλλοι γονείς πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε».

Μητέρα κοριτσιού, ηλικίας 17 μηνών, κατέθεσε: «Είχα δει κάποιες μελανιές στα ποδαράκια του. Το παρέλαβαν τα πεθερικά και μου είπαν ότι είχε μελανιά στο πρόσωπο. Έκλαιγε και ήταν ανήσυχο. Εκείνο το βράδυ ξύπνησε τρεις φορές κλαίγοντας. Τελευταία κάνει κίνηση με το χεράκι σαν να θέλει να χτυπήσει». Ακόμη ανέφερε πως ο ιατροδικαστής βρήκε σημάδι-εκχύμωση.

Τι κατέθεσε η βρεφονηπιοκόμος που κατήγγειλε την κακοποίηση

Η βρεφονηπιοκόμος που κατήγγειλε τα περιστατικά κακοποίησης στην Αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο για τις πράξεις που είδε με τα μάτια της:

«Χτυπούσε τα παιδάκια, φώναζε όταν γκρίνιαζαν, αν δεν έτρωγαν το φαΐ τους, αν δεν κοιμόντουσαν. Τα χτυπούσε με το χέρια της στο πρόσωπο και στα ποδαράκια. Όταν την έβλεπαν τα βρέφη κοκάλωναν. Κάποια στιγμή ένα αγοράκι της ζητούσε να φάει και τον χτύπησε στο κεφάλι, ακούμπησε στον τοίχο και έπεσε κάτω. Χτυπούσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο και στο σώμα για να κοιμηθεί. Άλλο το χτύπησε στο πρόσωπο με το χέρι της γιατί δεν έτρωγε. Ένα κοριτσάκι έκλαιγε όταν το αλλάζαμε και τη χτύπησε στο σώμα. Μια φορά πέρασε από δίπλα και την κλώτσησε, έπεσε κάτω. Ένα άλλο κοριτσάκι γκρίνιαζε αρκετά και τη χτύπησε στο πρόσωπο επειδή δεν κοιμόταν. Σε άλλο κοριτσάκι, στην αλλαγή της πάνας, ή τη χτυπούσε ή την τσιμπούσε για να σταματήσει να κλαίει» ανέφερε η νεαρή μάρτυρας για τα περιστατικά, ένα προς ένα.

Η ίδια επισήμανε: «Δεν αντιμετώπισα σε άλλο σχολείο όπου δούλευα τέτοια κατάσταση. Όλες οι κοπέλες ήταν πολύ καλές. Μια φορά της είπα να μην κάνει έτσι, αλλά φοβόμουν να αντιπαρατεθώ μαζί της γιατί ήταν παλιά στη δουλειά. Πήγα στην αστυνομία γιατί δεν άντεχα να βλέπω τα παιδιά σε αυτή την κατάσταση. Οι γονείς έπρεπε να γνωρίζουν, γι' αυτό πήγα στην αστυνομία. Μίλησα με τη διευθύντρια και μου είπε γιατί δεν μου το είπες. Είχε πάθει σοκ, δεν το πίστευε».

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 47χρονη

Κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε τα εξής:

«Η καταγγέλλουσα νομίζω ότι με φθονούσε. Αισθανόταν λίγο παραγκωνισμένη. Έχω περισσότερη επικοινωνία με τους γονείς, επειδή ήμουν η πιο παλιά στο σταθμό. Είχα τον πρώτο λόγο. Ίσως αυτό την πείραξε. Έχω σοκαριστεί και εγώ από τις καταγγελίες. Αγαπάω τα παιδιά και τη δουλειά μου. Δεν θα συμπεριφερόμουν ποτέ με αυτό τον τρόπο. Τα αρνούμαι όλα. Εγώ αυτά τα παιδάκια τα λατρεύω. Με παρουσιάζουν ως ένα τέρας. Μάνα είμαι και το ζω. Την παραμικρή γρατζουνιά να δω ενημερώνω τις μαμάδες. Είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος. Πιστεύω ότι είναι σκευωρία από την καταγγέλλουσα, που παρέσυρε και τις άλλες. Σκοπός της ήταν να πάρει τη δική μου θέση. Μπορεί να μη με συμπαθούσε. Ξεκίνησα από μικρό κορίτσι, η δουλειά μου είναι η ζωή μου. Δεν συνέβη τίποτα. Δεν ακούμπησα κανένα παιδάκι. Έχω χάσει τον εαυτό μου, την οικογενειακή μου γαλήνη. Δεν περίμενα ποτέ να συμβεί αυτό».

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση