Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε να πάρουμε 37%-38% στις δεύτερες κάλπες και να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 23:24 Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε να πάρουμε 37%-38% στις δεύτερες κάλπες και να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απόψε συζήτηση με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone.

Η συζήτηση διεξήχθη με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά ρωτήθηκε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το ενδεχόμενο επιστροφής τους στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε στη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο, λέγοντας πάντως ότι «μια win-win λύση μπορεί να βρεθεί για τα Γλυπτά, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επανένωσή τους».

Και έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή η λύση θα απαντά και στους προβληματισμούς των ανθρώπων του Βρετανικού Μουσείου.

«Δεν θέλω να πω τίποτε περαιτέρω δημοσίως γι' αυτό τη δεδομένη στιγμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «ο βρετανικός λαός αντιλαμβάνεται τη σημασία της επανένωσης των Γλυπτών και είναι πολύ υποστηρικτικός».

«Απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας»

O κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τη στάση της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτες οι απειλές για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο».

«Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε από τις θέσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για την Κιβωτό του Κόσμου

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την Κιβωτό του Κόσμου, απαντώντας ότι «γνωρίζουμε το πρόβλημα, προχωράει γρήγορα η έρευνα, έχουμε αρκετά στοιχεία» και λέγοντας ότι το νέο ΔΣ αποτελείται από ανθρώπους κύρους, που μπορούν να βοηθήσουν.

Οι εκλογές

Για το θέμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες κάλπες. Όπως ανέφερε, πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσοστό 37%-38% που απαιτείται για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα συνεχίζει να προσελκύει ξένα κεφάλαια που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, λέγοντας ότι η οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Δείτε τη συζήτηση:

πηγή: iefimerida.gr