Δημοσκόπηση GPO: 6 στους 10 μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών – Ζητούν μεγαλύτερη επιδότηση στο ηλεκτρικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 21:48 Δημοσκόπηση GPO: 6 στους 10 μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών – Ζητούν μεγαλύτερη επιδότηση στο ηλεκτρικό

Η ακρίβεια είναι το βασικό πρόβλημα των πολιτών, καθώς όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO για το Star έξι στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Οι καταναλωτές αναφέρουν ότι έχουν κόψει ακόμα και για βασικά ήδη της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα «Πολύ και αρκετά» δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές το 62,8%, ενώ μόνο το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τις έχει περιορίσει «λίγο ή καθόλου».

Δηλαδή η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» σε μεγάλο βαθμό περισσότερους από έξι στους δέκα, προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης

Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, το 44.4% των πολιτών θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι «θετικά ή μάλλον θετικά», ενώ το 55% απαντά ότι είναι «αρνητικά και μάλλον αρνητικά».

Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι η πλειοψηφία θα ήθελε περισσότερα μέτρα στήριξης.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση