Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 13:06 Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Την ενόχλησή του για τη στάση των τραπεζών μετά την αύξηση των επιτοκίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τις κάλεσε να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα υψηλά τους κέρδη.

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλώντας τις να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά από την υψηλή κερδοφορία που φαίνεται ότι θα έχουν το 2022. 

Πρέπει «να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτό είναι προς όφελος και των τραπεζών. 

Έστειλε επίσης την ενόχλησή του για το γεγονός πως τα επιτόκια καταθέσεων είναι εξαιρετικά χαμηλά ενώ εκείνα των χορηγήσεων, ιδιαίτερα υψηλά. 

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση αλλά ξεκαθάρισε ότι σε αυτή δεν θα συμμετάσχει το κράτος, μέσω του προϋπολογισμού και δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Η χρηματοδότηση, είπε, θα γίνει από τα κέρδη τους. 

«Σημαντικός ο ρόλος των τραπεζών», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι ελπίζει «έστω και πιεζόμενες, να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις». 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση