Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 10:24 Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 42χρονο αστυνομικό που πυροβόλησε χθες (05.12.2022) τα ξημερώματα στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση. Σε βάρος του έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για τον τρόπο που αντέδρασε κατά την καταδίωξη του 16χρονου. 

Στον εισαγγελέα, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο 16χρονος κινήθηκε για να εμβολίσει μία μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με το grtimes.gr, αφού μετά την αιματηρή καταδίωξη και τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου, η Θεσσαλονίκη «βράζει».

Με σκυμμένο κεφάλι και χειροπέδες μεταφέρθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μέσα κι έξω από τα δικαστήρια, ενώ ομάδα Ρομά βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο και φωνάζει συνθήματα κατά των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο.

Νέα ένταση

Ένταση σημειώθηκε και τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομ. Ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση