Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 20:54 Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.

Κατά τις κοινές δηλώσεις με τους άλλους ηγέτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι συζητήθηκαν ζητήματα ενεργειακής αλληλεγγύης, ζητήματα απλοποίησης διαδικασιών έγκρισης νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου. 

“Η Ελλάδα προχωρά με μεγάλη ταχύτητα σε νέες έρευνες υδρογονανθράκων και σε συνδυασμό με άλλα κοιτάσματα μπορούμε να συμβάλουμε ώστε η Ευρώπη να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο ενδεχομένως πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε. Η Ελλάδα παραμείνει πάροχος ενεργειακής ασφάλειας για τις χώρες που συνορεύουν με αυτήν…”, είπε μεταξύ άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση