Εύα Καϊλή: Στη σκιά του «Qatar Gate» η Σύνοδος Κορυφής - Η τακτική πίσω από την αναβολή που ζήτησε και πήρε η ευρωβουλευτής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 09:21 Εύα Καϊλή: Στη σκιά του «Qatar Gate» η Σύνοδος Κορυφής - Η τακτική πίσω από την αναβολή που ζήτησε και πήρε η ευρωβουλευτής

Σε τακτική οφείλεται το αίτημα αναβολής από την πλευρά της Εύας Καϊλή, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στη σημερινή (15.12.2022) Σύνοδο Κορυφής, που επισκιάζεται από την υπόθεση του Κατάρ. 

Οι υπόθεση με τους χρηματισμούς από το Κατάρ, αλλά και η κράτηση της μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, έχει κλονίσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το «Qatar Gate» έχει λοιπόν επισκιάσει και τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες. Τα βλέμματα όλων στραμμένα στην υπόθεση διαφθοράς που πλήττει την τιμή των ευρωπαϊκών θεσμών, και λιγότερο στις εργασίες της ίδιας της Συνόδου σε σχέση με την ενεργειακή ακρίβεια. Κι αυτό γιατί, το θέμα των τιμών της ενέργειας και του πλαφόν τελικά θα συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μητσοτάκης: «Στενάχωρα γεγονότα» - Πυρά στο Νίκο Ανδρουλάκη

Για «στενάχωρα γεγονότα και εξελίξεις» μίλησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος χθες βράδυ σε Έλληνες της διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να εξιχνιαστεί σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση, εκτιμώντας ότι «τραυματίζει το κύρος της Ευρώπης, της πολιτικής και της δημοκρατίας σε μια εποχή που ο λαϊκισμός κυριαρχεί και η αμφισβήτηση στην δημοκρατία εντείνεται», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δε, επετέθη στον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας ότι «δείχνει πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

Ανάλογο είναι το κλίμα και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου. 
Το αν, πως και πότε όμως θα επουλωθεί αυτό το «τραύμα» στην καρδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μένει να φανεί.

Γιατί ζήτησε αναβολή η Εύα Καιλή 

Με μεγάλο ενδιαφέρον ανέμεναν χθες στη Βελγική πρωτεύουσα την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την Εύα Καϊλή και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Οι μέχρι τώρα βασικοί κατηγορούμενοι παραμένουν, στην πλειονότητά τους, υπό κράτηση.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών παρατείνεται η προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Όσο για την κ. Καϊλή δεν παρέστη χθες στο Δικαστικό Συμβούλιο και μέσω των συνηγόρων της ζήτησε και έλαβε αναβολή για να εμφανιστεί ενώπιον της έδρας στις 22 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται ίσως για μία στρατηγική κίνηση από την πλευρά της ώστε να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει καλύτερα την υπερασπιστική της γραμμή;

Πρόκειται για… στάση αναμονής που σχετίζεται με το γεγονός ότι ο σύντροφος της εμφανίζεται να συνεργάζεται με τος αρχές και να… «μιλάει»;

Η πλευρά της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πάντως υποστήριζε ότι η απουσία της χθες στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών οφειλόταν στην απεργία που είχαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείται.

Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας ήρθε να τους διαψεύσει, καθώς ξεκαθάριζε ότι «η κατηγορούμενη Ε.Κ. δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακρόαση, έχοντας ζητήσει αναβολή».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση