Qatargate: Το έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 21:36 Qatargate: Το έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το Qatargate. Πώς η Εύα Καϊλή κατάφερε να ψηφίσει στην επιτροπή όπου δεν ήταν μέλος.

Η Εύα Καϊλή έφτασε να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που δεν συμμετείχε η ίδια, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που παρουσίασε το MEGA για το Qatargate. Η ψηφοφορία ήταν για την επιτροπή Libe στην οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν ήταν μέλος.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ της χώρας του Κόλπου την ίδια περίοδο που έκανε τη διαβόητη δήλωση ότι το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Πώς κατάφερε να ψηφίσει

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, η απορία των ευρωβουλευτών της επιτροπής ήταν μεγάλη αναφορικά με την παρουσία της κ. Καϊλή και, μάλιστα, επισημαίνουν πως η ίδια καθόταν στα πίσω έδρανα προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή.

Στο τέλος της διαδικασίας υπήρχε μία παραπάνω ψήφος. Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν της Εύας Καϊλή, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές προκειμένου να μην εκτεθούν δημοσίως δήλωσαν πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντικατέστησε τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Μπριγκίτ Σίπελ, η οποία τελικά απέσυρε τη δική της ψήφο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

"

Ποιος είχε υποπτευθεί πρώτος την Εύα Καϊλή

Ο πρώτος δημοσιογράφος που είχε αναφερθεί στην ύποπτη στάση της Εύας Καϊλή σε ό, τι είχε να κάνει με το Κατάρ ήταν ο Τζακ Πάροκ. Ο Βρετανός δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο Twitter στις 10 Δεκεμβρίου είχε αναφέρει ότι: «Έχω επιβεβαιώσει από διαφορετικούς ανθρώπους ότι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βρέθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ, στις 20 Νοεμβρίου. Τώρα ελέγχεται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέεται με τη χώρα του Κόλπου».

 

 

Ο Τζακ Πάροκ στη συνέχεια είχε γράψει ότι η Εύα Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Ταραμπέλα, επίσης ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (έχει ήδη αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα).

Μάλιστα, ο Τζακ Πάροκ είχε δώσει συνέντευξη στον Ant1 σχετικά με την επίμαχη ψηφοφορία.

 

"

 

Ζητήθηκε άρση ασυλίας των Καϊλή – Σπυράκη

Να θυμίσουμε ότι άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε σήμερα ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας. Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα:

«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

πηγή: in.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση