Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρθένο νησί του Αιγαίου με τα καταπράσινα δάση που αποθεώνει το CNN

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 16:25 Το παρθένο νησί του Αιγαίου με τα καταπράσινα δάση που αποθεώνει το CNN

Προσφέρει ένα εναλλακτικό τρόπο διακοπών και προσελκύει πολλούς νέους.

Το CNN σε νέο άρθρο του αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένα νησί του βόρειου Αιγαίου, το οποίο χαρακτηρίζει παρθένο για τη φυσική ομορφιά του, καθώς περιλαμβάνει πολλά καταπράσινα δάση.

Συγκεκριμένα, το cnn.com αναφέρει στη Σαμοθράκη, σημειώνοντας ότι «ευδοκιμούν σπάνια ενδημικά φυτά. Τα λαχανικά φυτρώνουν στα χωράφια γύρω από το λιμάνι της Καμαριώτισσας κοντά στο δυτικό άκρο του νησιού, ενώ ελαιόδεντρα πλαισιώνουν βεράντες λαξευμένες κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής».

Επιπλέον, παραθέτει μαρτυρίες ντόπιων επιχειρηματιών που περιγράφουν τις δυνατότητες που προσφέρονται για διακοπές. Χαρακτηριστικά, η Καλλιόπη Παρσελιά, ιδιοκτήτρια του Parselias Studios για περισσότερα από 30 χρόνια, αναφέρει ότι «η Σαμοθράκη είναι ένα διαφορετικό νησί» λέει. «Έχει καταπράσινα δάση, ποτάμια, ρυάκια, καταρράκτες και ο κόσμος έρχεται εδώ για να κάνει πεζοπορία στο βουνό και να κολυμπήσει στη θάλασσα. Είναι ένα παρθένο νησί».

Επίσης, ο ιδιοκτήτης του Camping Varades, Αναστάσιος Βαβούρας, αναφέρει πως πολλοί νέοι που επισκέπτονται το νησί, επιλέγουν να μείνουν στο κατάλυμα του, σημειώνοντας ότι προσφέρει έναν «εναλλακτικό τρόπο να περάσει κανείς τις διακοπές του εδώ… με επίκεντρο τις δραστηριότητες στο βουνό, σε ένα ήσυχο, πιο ελεύθερο περιβάλλον».

Ακόμα, το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «σε όλη τη βόρεια Σαμοθράκη, καταρράκτες πέφτουν πάνω σε λείους βράχους σχηματίζοντας βάθριες, φυσικές, ποτάμιες λίμνες. Οι τρεις στον ποταμό Τσιβδογιάννη, λίγο έξω από τα Θέρμα, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Είναι αδύνατον να αγγίξετε τον πυθμένα της πρώτης βάθρας με τα πόδια σας, αλλά η Γριά Βάθρα, η δεύτερη, δεν είναι τόσο βαθιά». «Γυμνοί χίπηδες εμφανίζονται σαν νύμφες του νερού, γλιστρώντας με αυτοπεποίθηση δίπλα από τους ντυμένους κολυμβητές. Βαδίζουν μέσα στο νερό, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους μαζεμένα στα κεφάλια τους, πριν σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν μια βραχώδη όψη προς την τρίτη πισίνα», προσθέτει στη συνέχεια.