Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση στις αιχμές Σκούμα από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - «Να γίνει σεβαστή η απόφαση της κυβέρνησης»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 19:45 Απάντηση στις αιχμές Σκούμα από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - «Να γίνει σεβαστή η απόφαση της κυβέρνησης»

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίασαν τη σημερινή (18.03.2023) αιχμηρή ανακοίνωση του πρώην πλέον Αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Σκούμα. 

Κρατώντας χαμηλούς τόνους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Σκούμας τονίζοντας ότι η απόφαση για την αντικατάστασή του ελήφθη με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

«Η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι κατανοητή ασφαλώς κι η ανθρώπινη πικρία αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστή η κυβερνητική απόφαση και ο συλλογικός στόχος της», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίτερα σήμερα, το ΚΥΣΕΑ είχε ανακοινώσει: 

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

πηγή: newsit.gr