Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται τρίμηνο... φωτιά! Οι ημερομηνίες «σταθμοί» των εκλογών από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 21:33 Έρχεται τρίμηνο... φωτιά! Οι ημερομηνίες «σταθμοί» των εκλογών από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο

Η 21η Μαΐου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές, χωρίς να έχει αποκλειστεί και η 28η για τις πρώτες κάλπες, κάτι που σημαίνει ότι από τον Απρίλιο, το πολιτικό σκηνικό θα αρχίσει να παίρνει… φωτιά. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (21.03.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο».

Όπως σας ενημερώσε νωρίτερα, σήμερα, το newsit.gr, με βάση την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και με δεδομένο ότι το Κοινοβούλιο τελικά θα κλείσει τελικά τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου τις εργασίες του για τις πασχαλινές διακοπές, η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των εκλογών εκτιμάται ότι θα γίνει τις ημέρες έως την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Οδεύοντας προς τις δεύτερες εκλογές, που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” για τις 2 Ιουλίου 2023, θα υπάρξουν ημερομηνίες “σταθμοί”, με τις εξής διαδικασίες: 
– Διερευνητικές εντολές το διάστημα 22 έως 31 Μαΐου
– Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
– Ορισμός υπηρεσιακού πρωθυπουργού
– Ορκωμοσία της νέας Βουλής
– Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών.

πηγή: newsit.gr