Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα συγκρουστούμε με το καθεστώς «ωχρεαδερφισμού», θα προχωρήσουμε την αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 11:27 Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα συγκρουστούμε με το καθεστώς «ωχρεαδερφισμού», θα προχωρήσουμε την αξιολόγηση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιολόγηση στον ΟΣΕ και στο δημόσιο τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τα Τέμπη και για το εάν η κυβέρνηση έχει πάρει το «μήνυμα» της κοινωνίας, και είπε πως αποφασισμένος να συγκρουστεί με ένα καθεστώς «ωχρεαδερφισμού» που υπάρχει και να προχωρήσει την αξιολόγηση.

Επανέλαβε πως πρόθεσή του είναι να αναβαθμιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, κάτι που θέλει πολύ χρόνο, και έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις.

«Ο φράχτης στον Έβρο θα προχωρήσει είτε με χρηματοδότηση από την ΕΕ είτε όχι» 

Αποφασισμένος εμφανίστηκε  και για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις διαφωνίες που υπάρχουν εντός ΕΕ και στην χρηματοδότηση που περιμένει για το φράχτη η κυβέρνηση.

Όπως είπε, η ΕΕ χρηματοδοτεί αναβάθμιση εξοπλισμού για την προστασία των συνόρων, και το μόνο που δε χρηματοδοτεί είναι αυτή καθεαυτή η επέκταση του φράχτη. Ακόμα όμως και αν δεν το κάνει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά με τις αντιρρήσεις ακόμα και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, είπε πως θα καλέσει τους διαφωνούντες στον Έβρο να δουν τι συμβαίνει, και να πειστούν.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ζητά από την ΕΕ να μη χρηματοδοτήσει τον φράχτη. Όπως είπε, η κυβέρνηση της ΝΔ προστατεύει τα σύνορα κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εάν ξαναέρθει στην κυβέρνηση σίγουρα δε θα προχωρήσει την επέκταση του φράχτη.