Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριφιφί Κολομβιανών σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη - Διεθνές το κύκλωμα, πώς έδρασαν οι ληστές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 11:43 Ριφιφί Κολομβιανών σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη - Διεθνές το κύκλωμα, πώς έδρασαν οι ληστές

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση διάρρηξης πέντε θυρίδων από θησαυροφυλάκιο τράπεζαν στη Νέα Σμύρνη, που είχε σημειωθεί στις 8 Ιουλίου 2022, για την οποία φέρεται να έδρασαν τρία άτομα από την Κολομβία.

Συγκεκριμένα, για τη διάρρηξη των θυρίδων στην Νέα Σμύρνη ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί από την Κολομβία, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά έρευνα της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές Αρχές, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται στις κλοπές από τράπεζες.

Πως έδρασαν

Οι κατηγορούμενοι αρχικά μπήκαν στην Ελλάδα αρκετές μέρες νωρίτερα, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.

Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους. Βγήκαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.

Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

πηγή: newsit.gr