Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: Οχι νέος φόρος στην εγχώρια μπύρα, θα το καταψηφίσουν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 17:19 Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: Οχι νέος φόρος στην εγχώρια μπύρα, θα το καταψηφίσουν
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε την απόσυρση της διάταξης για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις εγχώριες ζυθοποιίες.
 
Μετά τον Πάνο Καμμένο που είχε προαναγγείλει (με tweet) ότι το δεν περνά το άρθρο για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις εγχώριες ζυθοποιίες, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε την απόσυρση της διάταξης.
 
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ζυθοποιιών Ελλάδας Δημήτρη Πολιτόπουλο ο οποίος τάχθηκε κατά της διάταξης, υποστήριξε ότι ωφελεί τις μεγάλες ξένες ζυθοποιίες που επιθυμούν να υπάρξει μονοπώλιο και κατήγγειλε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ χρησιμοποιείται ως λόμπινγκ εις βάρος της χώρας μας.
 
Ενημέρωσε μάλιστα τους βουλευτές αλλά και τους παριστάμενους υπουργούς ότι οι Έλληνες ζυθοποιοί έχουν δεχθεί απειλές στο παρελθόν με αποτέλεσμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα. Ο ίδιος ανέφερε ότι  ουδέποτε ο κλάδος που εκπροσωπεί διαβουλεύτηκε με την κυβέρνηση. 
 
Κατά της διατάραξης του άρθρου τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
 
Σημειώνεται ότι αν τελικά οι ΑΝΕΛ επιμείνουν στην καταψήφιση της διάταξης τότε το άρθρο δεν θα περάσει καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση