Τραγωδία στο μεταλλείο "Μαύρες Πέτρες" Χαλκιδικής – Σκοτώθηκε εργάτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 14:34 Τραγωδία στο μεταλλείο "Μαύρες Πέτρες" Χαλκιδικής – Σκοτώθηκε εργάτης
Ένας 52χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα (29.02.2016) στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» Χαλκιδικής. Τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 52χρονος γομωτής πυροδότης, ο οποίος είχε 20ετή και πλέον εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, πραγματοποιεί η αστυνομία και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ενώ αναφέρει ότι «το μεταλλείο "Μαύρες Πέτρες" λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘50 και βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το Στρατώνι, 20 χλμ. από την Ολυμπιάδα και 35 χλμ. από τις Σκουριές».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com