Θρήνος: Νεκρός 21χρονος από γρίπη Η1Ν1

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 09:30 Θρήνος: Νεκρός 21χρονος από γρίπη Η1Ν1

Θρήνος για ένα 21χρονο παλικάρι που το "σκότωσε" Η1Ν1 - Ο νεαρός από το Μυλοπόταμο νοσηλευόταν εδώ και ενάμιση μήνα με γρίπη Η1Ν1 στην εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

«Η κατάσταση της υγείας του , είχε επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες ,ήταν τραγική», τονίζει χαρακτηριστικά  στο neakriti.gr ο  διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Ανέστης  Κιούλπαλης ,προσθέτοντας «παρά τις προσπάθειες των γιατρών τα ξημερώματα ο 21χρονος δεν άντεξε και  έχασε τη μάχη που έδινε προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Από την ημέρα εισαγωγής του εμφάνιζε μια πολύ βαριά εικόνα και δυστυχώς υπήρξαν τα τελευταία 24ώρα επιπλοκές με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την κατάληξη...»

Από την πλευρά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ελένη Μαυρομάτη ανέφερε  ότι "Πρόκειται για ένα δυσάρεστο και συνάμα λυπηρό περιστατικό."

Στους 149 ανέρχονται οι νεκροί από τη νόσο σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δραστηριότητα της γρίπης μειώνεται σταθερά, δήλωσε στις 29 Φεβρουαρίου ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στις νοσηλείες στην Εντατική.

Η σταδιακή μείωση της δραστηριότητας της γρίπης θα διαρκέσει έως τις αρχές Απριλίου, οπότε αναμένεται ύφεση της κατάστασης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση